Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Τσαμπουκάδες ματαιώνουν και πάλι τις εκλογές σε Αριστοτέλειο, Πάτρα, Γιάννενα και Πάντειο

Την αποδοκιμασία της για οποιαδήποτε πράξη παρεμπόδισης έκφρασης της ελεύθερης γνώμης στον ακαδημαϊκό χώρο εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων διοίκησης.

Η Σύγκλητος αναφέρει ότι όλες οι πλευρές έχουν ευθύνη να συμβάλουν στη δημιουργία συνθηκών ώστε μια μεταρρύθμιση στο Πανεπιστήμιο να μην έχει ως ορόσημο διχασμό και συγκρούσεις.

Θεωρεί ότι η οργανωτική επιτροπή έχει περατώσει το έργο της, ενώ σε δήλωσή του ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος ανέφερε ότι πρέπει τώρα να γίνει επανεκκίνηση του διαλόγου για τις αλλαγές που πραγματικά χρειάζεται η Ανώτατη Εκπαίδευση.

 Αναβλήθηκαν επίσης οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πατρών μετά την κατάληψη της πρυτανείας από φοιτητές. Έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν μέλη ΔΕΠ και μεγάλος αριθμός φοιτητών. Αναβλήθηκαν επίσης οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο υπουργός Παιδείας, Γ.Μπαμπινιώτης, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή με τους πρυτάνεις, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι είναι εναντίον κάθε μορφής βίας. Το να παρεμποδίζονται οι διαδικασίες, δεν τιμά κανέναν, είπε. Συσσωρεύονται οι αρνητικές εντυπώσεις για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Χρειάζεται προσοχή στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...