Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στα χέρια της αστυνομίας τρεις ακόμη Ροζ Πάνθηρες

Συνελήφθησαν στην Καλλιθέα μετά από καταδίωξη και συμπλοκή που ακολούθησε, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Σερβίας ηλικίας 36 και 20 ετών. Συνελήφθη επίσης βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας  στο Χολαργό, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονη αλλοδαπή υπήκοος Σερβίας, συνεργός των ανωτέρω.
 
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της διεθνούς εγκληματικής ομάδας με την επωνυμία «ροζ πάνθηρες», μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, την 26-11-2011 για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις κυρίως σε κοσμηματοπωλεία αλλά και σε καταστήματα ένδυσης, οπτικών και ειδών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Ο 36χρονος και η 43χρονη μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που είχε σχηματισθεί για την υπόθεση αυτή.

Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να κινούνται στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα, φορώντας περούκες και όταν οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τους ελέγξουν τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 20χρονος, ενώ ο 36χρονος εντοπίσθηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Λυκούργου και όταν του ζητήθηκε να παραδοθεί πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση και τραυμάτισε έναν αστυνομικό. Οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν ανταπέδωσαν τα πυρά και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι ανωτέρω δράστες είχαν σκοπό να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται κοντά στο σημείο που εντοπίσθηκαν.
Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, μία θήκη όπλου, μια περούκα, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα ζευγάρι γάντια εργασίας, μια μονωτική ταινία, ένα τσαντάκι και ένα πλαστό διαβατήριο.

Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια περούκα, ένα ζευγάρι χειροπέδες με κλειδιά, ένα ζευγάρι γάντια και μια μονωτική ταινία.

Στο διαμέρισμα στο Χολαργό που συνελήφθη η 43χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA με γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, θήκες πιστολιού, ένα σπρέι πιπεριού, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, κόφτες, σκύλες, σφυριά, κάβουρες κ.α.), αντικλείδια passé partout, κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας, κοσμήματα, ψεύτικα γένια και μουστάκια καθώς και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...