Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ξεπέρασαν τα όρια αντοχής και οι Μηχανικοί

- H ανεργία έπληξε και των κλάδο των Μηχανικών
- Οι εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ βραχνάς για τους άνεργους


Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη και βρίσκεται σε επίπεδα πρωτοφανή. Η κρίση που έπληξε την χώρα τα τελευταία 2 χρόνια έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και τον κλάδο των μηχανικών.

«Χιλιάδες μηχανικοί έχουν απολυθεί τα τελευταία δύο χρόνια και αδυνατούν να εισχωρήσουν ξανά στην αγορά εργασίας. Την ίδια ώρα υφίστανται μια τεράστια αδικία καθώς δεν δικαιούνται να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ερώτηση που έφερε στη Βουλή ο κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ σε παρέμβασή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας έθεσε το πρόβλημα της δύσκολης κατάστασης των Μηχανικών στις πραγματικές διαστάσεις του τονίζοντας χαρακτηριστικά : « το ΤΣΜΕΔΕ δεν τους δίνει τη δυνατότητα να παγώσουν τις εισφορές τους για όσο διάστημα είναι άνεργοι με αποτέλεσμα χιλιάδες μηχανικοί να χρωστούν τεράστια ποσά που δεν μπορούν να καταβάλλουν και να μην μπορούν να πάρουν και ασφαλιστική ενημερότητα.»

Είναι αξιοσημείωτο αλλά και εξοργιστικό το γεγονός ότι το ΤΣΜΕΔΕ αύξησε πρόσφατα τις εισφορές κατά 40%.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Αχαιός πολιτικός μίλησε για τις βαριές ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση του Πασόκ για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση που παρατηρείται σήμερα. Χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νικολόπουλος : «Η σημερινή κατάσταση στον κλάδο είναι δυσάρεστο επακόλουθο της λανθασμένης και επικίνδυνης πολιτικής που εφαρμόζει τόσο καιρό η Κυβέρνηση Παπανδρέου και Παπαδήμου».

Ο κ. Νικολόπουλος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους 2 αρμόδιους Υπουργούς για την ολιγωρία που έχουν επιδείξει στην αντιμετώπιση του ζητήματος και ειδικά σε μια περίοδο που όλοι γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη είναι θέμα επιβίωσης και μάλιστα σε μια χώρα που έχει τεράστιες ανάγκες σε υποδομές και η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ θα μπορούσε να δώσει μια λύση στο θέμα της ανεργίας των μηχανικών.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, κ. Νίκος Νικολόπουλος απευθυνόμενος στους Υπουργούς Παπακωνσταντίνου και Κουτρουμάνη ζήτησε να λάβει σαφείς απαντήσεις ως προς το τι σκοπεύουν να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ανεργία των μηχανικών και αν προτίθενται να μειώσουν τις εισφορές των μηχανικών λόγω των δυσκολιών που βιώνουν.

Επίσης ζήτησε απάντηση για το αν πρόκειται να απαλλάξουν τους άνεργους μηχανικούς από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών όσο διάστημα είναι άνεργοι και για το αν θα φέρουν ρύθμιση που θα επιτρέπει στους άνεργους μηχανικούς να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, άσχετα με τις εκκρεμότητες του ΤΣΜΕΔΕ.

«Κανείς δεν δικαιούται να απαξιώνει έναν ολόκληρο κλάδο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, ειδικά επιστήμονες οι οποίοι τόσα χρόνια με την εργασία τους συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. Είναι ευθύνη όλων των πολιτικών να αλλάξουν ρότα και να σταθούν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, δείχνοντάς τους έμπρακτα ότι υπάρχει ελπίδα και μέλλον για αυτή την πατρίδα.» ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις του Βουλευτή προς τους δύο Υπουργούς, κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...