Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

4 στις 10 εταιρείες θα μειώσουν το προσωπικό τους


ALBA Graduate Business School
Image via Wikipedia
Τέσσερις στις δέκα εταιρείες θα μειώσουν το προσωπικό τους, άλλες τόσες θα μειώσουν τους μισθούς ενώ μόλις μία στις 7 θα κάνει προσλήψεις το επόμενο εξάμηνο. Και ενώ οι εταιρείες προχωρούν σε δύσκολες αποφάσεις για να αντιμετωπίσουν την οικονομική ύφεση, μία στις δύο δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον.

Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 1ο εξάμηνο του 2012 σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece παραμένει χαμηλός και για το επόμενο εξάμηνο.

Ο Δείκτης συνεχίζει για 6ο εξάμηνο να είναι κάτω από την τιμή του 100 (82.1), γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση και στασιμότητα των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών. Με σκοπό την διάχυση καλών πρακτικών που προσθέτουν αξία στον οργανισμό, στους εργαζομένους και στην Κοινωνία σε καιρούς ύφεσης, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece πραγματοποίησε με την υποστήριξη των ελαστικών Continental ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 14 Μαρτίου, όπου οι εκπρόσωποι των εταιριών συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τις δυσκολίες αλλά και το θετικό αντίκτυπο των επιλογών τους.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...