Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η "ΑΛΛΗ" ΕΛΛΑΔΑ: Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αυστραλία

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αυστραλία. Η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ ντύθηκαν στα γαλανόλευκα, για να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στη Μελβούρνη, δεκάδες παροικιακά και κρατικά σχολεία της μητρόπολης του Ελληνισμού της Αυστραλίας έδωσαν χρώμα, ζωντάνια και παλμό στον πανομογενειακό εορτασμό στο μνημείο Shrine of Remembrance. Εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου 8 χιλιάδες μαθητές και εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων. Στο Σίδνεϊ, για πρώτη φορά φέτος έπειτα από 20 χρόνια ο εορτασμός ήταν ενωτικός.

Οι ομογενείς και στις δυο πόλεις, παρουσίασαν μια λαμπρή εικόνα του εορτασμού και υπενθύμισαν ότι, ο χρόνος δεν χαλαρώνει τις σχέσεις με την Ελλάδα και ότι παλιές και νέες γενιές Ελληνοαυστραλών συνεχίζουν να τιμούν τους προγόνους, που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Τον εορτασμό της Μελβούρνης τίμησαν και φέτος, ο πρωθυπουργός, Τεντ Μπέιλιου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ 'Αντριους, ενώ η ομογενής βουλευτής, Μαρία Βαμβακινού και η ομογενής σκιώδης υπουργός, Σοφία Μιραμπέλα, εκπροσώπησαν την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι 'Αμποτ, αντίστοιχα.

Στη Μελβούρνη το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε η γενική πρόξενος Ελένη Λιανίδου, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τέντ Μπέϊλιου και ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Ντάνιελ Αντριους.
 
 ert.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...