Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συνέλαβαν υπαλλήλους του ΥΠΑΝ που ζήτησαν μίζα 120.000 ευρώ

Δύο υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης συνέλαβε η υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στον Κεραμεικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι επίορκοι υπάλληλοι ζήτησαν 120.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να του εγκρίνουν επιχορήγηση τουριστικής επένδυσης στο Ναύπλιο.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν 145.000 ευρώ περίπου, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα.

Την Δευτέρα το πρωί, ο επιχειρηματία - (συν)ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας - κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ για τη σύλληψη υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης

Χρόνια τώρα για τη διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης κυκλοφορούν φήμες για έναν ευρύτατο χρηματισμό και διαφθορά, που σχετίζεται με τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων.

Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι εκμεταλλεύονται τη θέση τους για εκβιασμούς και χρηματισμό τους προκειμένου να προωθήσουν φακέλους για επιχορηγήσεις.

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη των δύο υπαλλήλων του ΥΠΑΝ πρέπει να γίνει η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να παταχθεί η διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...