Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Έκρηξη στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας

Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας που βρίσκεται στη συμβολή της οδού 28ης Οκτωβρίου με τη... Λεωφόρο Ηρακλείου 269 (εμπορικό κέντρο Ionia Center). Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια, στην πλαϊνή είσοδο του Ειρηνοδικείου, ο οποίος εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην είσοδο και στο εσωτερικό του χώρου.

Στο κτίριο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που έσβησαν την φωτιά που προκλήθηκε. Ευτυχώς οι ζημιές δεν ήταν εκτατεμένες καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του www.xtypos.gr, από τα τέσσερα γκαζάκια που είχαν τοποθετηθεί ανεφλέγη μόνο το ένα. Βάσει της γεωγραφίας του χώρου φαίνεται πως οι δράστες ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο όπου βρίσκεται το δικαστήριο από τις κυλιόμενες σκάλες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια ενέργεια στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, το οποίο μέχρι πρότινος, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, δεχόταν μόνο απειλητικά τηλεφωνήματα, κυρίως όταν γίνονταν πλειστηριασμοί ακινήτων.

Δεν είχε διαπιστωθεί αν έλειπαν έγγραφα μέσα από τα γραφεία, ενώ λόγω της διαδικασίας εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών το Ειρηνοδικείο ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του.Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...