Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η CIA κατηγορεί τον Κυριάκου για προδοσία


Για προδοσία κατηγορούν οι Η.Π.Α τον Τζoν Κυριάκου σύμφωνα με επίσημη δήλωση του αρχηγού της C.I.A

H ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε τον ελληνικής καταγωγής πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου για διαρροή απόρρητων πληροφοριών σε δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκου που εργαζόταν για την αμερικανική μυστική υπηρεσία από το 1990 μέχρι και το 2004, κατηγορείται πως μεταξύ των πληροφοριών που αποκάλυψε σε ΜΜΕ είναι και τα ονόματα άλλων πρακτόρων, καθώς και στοιχεία για την ανάκριση ενός μέλους της Αλ Κάιντα.
Επίσης, κατηγορείται πως αποκάλυψε την ταυτότητα δύο στελεχών της CIA και είπε ψέματα στην υπηρεσία του.
Το πρώην στέλεχος της CIA οδηγήθηκε σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια όπου του απαγγέλθηκαν και επίσημα οι κατηγορίες.

«Η προστασία των απόρρητων πληροφοριών, κυρίως τα στοιχεία των αξιωματικών της CIA, που εμπλέκονται σε ευαίσθητες υποθέσεις, είναι ουσιώδης για την προστασία των ίδιων και την περιφρούρηση της εθνικής ασφάλειας», σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Ο πρώην αρχιπράκτορας της CIA, που αποκάλυψε τα βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο, μιλάει για τις ειδικές αποστολές του στην Αθήνα, που είχαν σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη τρομοκρατών.

Η οργάνωση «17 Ν» δεν έχει εξαρθρωθεί, ενώ και τα μέλη του «ΕΛΑ» είναι ακόμα ελεύθερα. Ο ισχυρισμός ανήκει στον πρώην πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου, ο οποίος είχε σταλεί από την ηγεσία της υπηρεσίας στην Αθήνα μαζί με άλλους συναδέλφους του, έχοντας ως αποκλειστική αποστολή το κυνηγητό και τη σύλληψη των Ελλήνων τρομοκρατών.

Ο Κυριάκου έγινε γνωστός στην Αμερική όταν κατήγγειλε μέσω του δικτύου ABC News τα βασανιστήρια -ειδικά τον εικονικό πνιγμό- που εφαρμόστηκαν εναντίον κρατουμένων στις απάνθρωπες φυλακές του Γκουντάναμο.

Ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση σύλληψης του Αμπου Ζουμπάιντα, στελέχους της «Αλ Κάιντα» στο Πακιστάν και γνώριζε τους τρόπους με τους οποίους η CIA και οι άλλες υπηρεσίες εξανάγκαζαν τους συλληφθέντες να ομολογήσουν.
Πατήστε εδώ για το Video από το CNNhttp://t.co/G8DzwDie
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
Σε παλαιότερη συνέντευξη πού έδωσε στον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου, ο Κυριάκου, που έλκει την καταγωγή του από τη Ρόδο, δηλώνει ότι το 2002 η ΕΛ.ΑΣ δεν συνέλαβε όλα τα μέλη της «17 Ν», ενώ αναφορικά με τον «ΕΛΑ» υποστηρίζει ότι «η ηγεσία είναι γνωστή και δικάστηκε, αλλά τα χαμηλότερης βαθμίδας μέλη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου».

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...