Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ στην τελική ευθεία...

Με θετικό πρόσημο έκανε ποδαρικό το 2012 για τη Δημοκρατική Αριστερά καθώς η αρχή του χρόνου συμβαδίζει με τη δημοσκοπική της εκτίναξη, την ώρα που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της, για… παν ενδεχόμενο.
Ο Φώτης Κουβέλης έχει προσδιορίσει τον χρόνο των εκλογών μέχρι τα τέλη της άνοιξης, αλλά σε κάθε περίπτωση τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς προέκριναν την έγκαιρη προετοιμασία τους ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών.
Στην παρούσα φάση η Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται να λειτουργεί, τουλάχιστον δημοσκοπικά, ως φορέας υποδοχής μερίδας της δυσαρέσκειας του ΠΑΣΟΚικού ακροατηρίου και κυρίως του πιο «εκσυγχρονιστικού» του τμήματος που λέει «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, αλλά θεωρεί ότι σε αυτό το κομμάτι η πάλαι ποτέ δημοκρατική παράταξη έχει αποτύχει. Καθώς, επίσης, φαίνεται ότι οι γέφυρες επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος, έχουν λειτουργήσει, προς το παρόν, θετικά για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αποφεύγει βεβαίως «όπως ο διάβολος το λιβάνι» κάθε αναφορά στη λέξη «μνημόνιο».

Από 28 μέχρι 45 έδρες
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον μήνα Ιανουάριο («Καθημερινή της Κυριακής», 15.1), η Δημοκρατική Αριστερά παίρνει το προβάδισμα των αριστερών δυνάμεων, με την εκλογική της επιρροή να ανέρχεται σε 13,5%, μόλις μισή ποσοστιαία μονάδα πίσω απ’ το ΠΑΣΟΚ (14%), μία μονάδα πάνω από το ΚΚΕ (12,5%) και μιάμιση πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ (12%). Σύμφωνα με την Public Issue, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 28 με 45 έδρες.
Ήδη λοιπόν η Δημοκρατική Αριστερά καταρτίζει τα ψηφοδέλτιά της, και στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες, ενώ απομένουν ανοιχτές περιπτώσεις καλλιτεχνών και πανεπιστημιακών που στηρίζουν το κόμμα. Όσον αφορά τις προεκλογικές συνεργασίες, προς τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να επισημοποιηθούν αυτές με την κίνηση του ανεξάρτητου βουλευτή Β. Οικονόμου «Ελεύθεροι Πολίτες» και την ομάδα του περιοδικού «Μεταρρύθμιση».

Ποιοι θα... εκτεθούν
Ως προς το στελεχικό δυναμικό της ΔΗΜΑΡ, καταρχάς ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Επικρατείας θα κατευθυνθεί ο γραμματέας του κόμματος και επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Σπ. Λυκούδης, ενώ στελέχη όπως η Δώρα Καλλιπολίτη, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Γ. Πανούσης και ίσως ο Μιχάλης Σαμπατακάκης θα πολιτευτούν στην Α’ Αθήνας. Στη Β’ Αθήνας υποψήφιοι θα είναι ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός, ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Δημήτρης Χατζησωκράτης, η πρώην βουλευτής Σοφία Ανδριοπούλου και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Ανδρέας Νεφελούδης. Επίσης, για το Υπόλοιπο Αττικής αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος ο Θανάσης Λεβέντης ενώ είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφιος ως συνεργαζόμενος ο Βασίλης Οικονόμου. Στην Α’ Πειραιά αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα το μέλος της Ε.Γ. Στ. Μπαγιώργος και η υπεύθυνη Παιδείας Μαρία Ρεπούση, ενώ στη Β’ Πειραιά φαίνεται να έχουν «κλείσει» οι υποψηφιότητες των Γ. Κακουλίδη και Γ. Γεωργάτου. Στην Α’ Θεσσαλονίκης όπως φαίνεται «κατεβαίνουν» η πρώην βουλευτής Μίνα Ξυροτήρη και το μέλος της Ε.Γ. Β. Ζορκάδης.
ΠΟΝΤΙΚΙ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...