Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εισαγγελέας ερευνά χρηματισμό αστυνομικών για να μη συλλάβουν καταζητούμενο

Αντικείμενο εισαγγελικής διερεύνησης θα αποτελέσουν δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο που ανέφεραν ότι Έλληνες αστυνομικοί είχαν χρηματιστεί από τον Γεωργιανό κακοποιό - ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα από άνδρες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στη Βουλιαγμένη - προκειμένου να μην τον συλλάβουν.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προς την οποία απέστειλε χθες το αρχηγείο της ΕΛΑΣ τα επίμαχα δημοσιεύματα, διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν και από ποιους προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος.

Τα υπό διερεύνηση δημοσιεύματα υπάρχουν σε δύο ισπανικά ΜΜΕ τα οποία αναφέρονται σε ποσό 800.000 ευρώ που ο 51χρονος Γεωργιανός, που ήταν καταζητούμενος με ένταλμα του ισπανικών αρχών και θεωρείται αρχηγός «μαφιόζικων ομάδων» στην Ευρώπη, είχε πληρώσει τον Μάρτιο του 2010 σε Έλληνες αστυνομικούς για να μη συλληφθεί.

Το επίμαχο διάστημα Ισπανός αξιωματούχος είχε προβεί σε επίσημες καταγγελίες ότι η ελληνική αστυνομία δεν προχώρησε στη σύλληψη του Γεωργιανού, παρότι της είχαν παρασχεθεί από την Ισπανία συγκεκριμένες πληροφορίες για τον καταζητούμενο και τη διαμονή του σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής. Η ΕΛΑΣ φέρεται τότε να είχε οργανώσει επιχείρηση για τη σύλληψη του αρχιμαφιόζου πλην όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν εντοπίστηκε καθώς είχε αποχωρήσει από το ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...