Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Παρ' ολίγον πρόξενος ο καταζητούμενος Αναστάσιος Πάλλης

Το κρατίδιο Σάο Τομέ ζήτησε να τοποθετηθεί στο πόστο αυτό πριν από έναν χρόνο


Αποκαλυπτική των προθέσεων του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη είναι μια υπόθεση που έρχεται στο φως σήμερα. Όπως προκύπτει από αλληλογραφία του υπουργείου Εξωτερικών, το νησιωτικό κρατίδιο Σάο Τομέ και Πρίνσιπε στις ακτές της δυτικής Αφρικής ζήτησε από την Αθήνα τον Νοέμβριο του 2012 να αναγορευτεί επίτιμος πρόξενός του ο Α. Πάλλης.

Ορισμένες δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι το αίτημα υποβλήθηκε καθώς ο επιχειρηματίας είχε διασυνδέσεις στο μικροσκοπικό κρατίδιο και ενώ είχε ήδη εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Απώτερος στόχος του, όπως αναφέρουν, εκτιμούν ότι ήταν η ειδική δικαστική μεταχείριση που απολαύει ο επίτιμος πρόξενος σε περίπτωση διώξεων.

Ενδιαφέρον είναι ότι λίγες εβδομάδες αργότερα ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία από το υπουργείο Εξωτερικών και εξεδόθη το αρχικό προεδρικό διάταγμα για τον ορισμό του. Η υπόθεση πάντως πάγωσε και δεν έγιναν τα επόμενα βήματα για την οριστικοποίηση του διορισμού του ως επίτιμου προξένου.

Με το κρατίδιο αυτό ο καταζητούμενος Πάλλης συνδέεται με υπόθεση «ροζ τηλεφώνων», την οποία κίνησε τότε η διοίκηση του ΟΤΕ κατηγορώντας τον ότι ζημίωσε τον Οργανισμό με .4,2 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρουν και Τα Νέα ο επιχειρηματίας «Διέφθειρε και τον μικρό παράδεισο», ρίχνοντας την κυβέρνηση του αφρικανικού κράτους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...