Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Προκλητική παρουσία χρυσαυγιτών σε μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας, στον Μελιγαλά

Επεισόδια προκλήθηκαν, το πρωί της Κυριακής, στο μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας, στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, όταν μέλη της ΧΑ, με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος, κατέφθασαν προκλητικά στην περιοχή και παρατάχθηκαν, κρατώντας ελληνικές σημαίες.


Οταν στο βήμα ήταν ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, αποδοκιμάστηκε έντονα από τα μέλη της ΧΑ και αναγκάστηκε να διακόψει εν μέσω υβριστικών χαρακτηρισμών, επειδή, όπως υποστήριζαν, δεν τους έδωσε την άδεια να φτιάξουν στην περιοχή μνημείο πεσόντων. 

Εντέλει, δήμαρχος και αρκετοί ακόμη παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των θυμάτων, αποχώρησαν από την εκδήλωση, με τελευταίο τον κεντρικό ομιλητή, ταξίαρχο ε.α. Νικόλαο Κουτρουμπή, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας.

Π. Τατούλης: Ο Μελιγαλάς ανήκει στην Ιστορία, όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες

Την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη προκάλεσε το σημερινό επεισόδιο στον Μελιγαλά με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Η σημερινή ανοίκεια επίθεση στον Μελιγαλά αποκαλύπτει ξεκάθαρα εκείνους που προσπαθούν με όποιον άθλιο τρόπο να εκμεταλλευτούν τη σημερινή κρίση της χώρας για να προωθήσουν τη δική τους εξουσία», σημειώνει με γραπτή δήλωσή του ο κ. Τατούλης.

«Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι Νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο και όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες, που περιφέρουν τον τραμπουκισμό τους λες κι η χώρα είναι γήπεδο και αυτοί χουλιγκάνοι», συμπληρώνει.

Ο κ. Τατούλης καλεί την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να εγγυηθούν άμεσα την τήρηση του νόμου κι επισημαίνει ότι «η σημερινή περίπτωση είναι μια περίπτωση κοινής ποινικής βίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...