Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Απολυμένοι και απατημένες «καρφώνουν» στο ΣΔΟΕ για εκδίκηση!

Οι καταγγελίες φθάνουν και τις 150 την ημέρα και πέρα από τις διαζευγμένες είναι και απολυμένα στελέχη που «καρφώνουν» τις εταιρείες τους!


Απατημένες σύζυγοι και απολυμένα στελέχη επιχειρήσεων συνδράμουν το ΣΔΟΕ στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Το Σώμα δέχεται βροχή καταγγελιών αυτή την περίοδο είτε στο τετραψήφιο νούμερο 1517 είτε μέσω αλληλογραφίας με φακέλους –φωτιά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πρόκειται για ανώνυμες, αλλά και επώνυμες καταγγελίες για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και περιπτώσεις πολυτελούς διαβίωσης που δεν δικαιολογούνται από τα φανερά εισοδήματα.

Σύμφωνα με στέλεχος του ΣΔΟΕ, οι καταγγελίες φθάνουν και τις 150 την ημέρα. Μάλιστα οι καταγγέλλοντες, επειδή λόγω της ιδιότητάς τους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αποστέλλουν και σχετικά έγγραφα.
Οι καταγγελίες συνήθως είναι ανώνυμες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα αλλά μέσα από τα στοιχεία οι ελεγκτές του Σώματος εντοπίζουν τα πρόσωπα που απέστειλαν τους φακέλους.

Εκτός από το ΣΔΟΕ, καταγγελίες λαμβάνει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων. Όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Χάρης Θεοχαράκης, τον επισκέφτηκε σύζυγος στρατιωτικού, η όποια του υπέδειξε τις τράπεζες και τις εταιρείες στις οποίες ο πρώην σύζυγός της έχει τα λεφτά του ζητώντας να ελεγχθεί.

Μέσα στο 2012 υποβλήθηκαν 25.000 καταγγελίες στο ΣΔΟΕ και φέτος μέχρι τα τέλη Αυγούστου έχουν γίνει περί τις 16.000!


newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...