Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών του χρυσαυγίτη Γιώργου Πατέλη

Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν καθυστέρηση του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον Φύσσα 


Στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη προχωρούν οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές.

Σύμφωνα με «ΤΟ ΒΗΜΑ», η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ακριβώς έγινε το «προσκλητήριο» των μελών της Χρυσής Αυγής στην Αμφιάλη, που κατέληξε στην εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι «ότι λόγω συγγενικής σχέσης αλλά και της άμεσης συνεργασίας τους στην τοπική οργανωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο Γιώργος Πατέλης ήταν αυτός που ουσιαστικά κάλεσε τον δράστη του εγκλήματος όπως και άλλα πρόσωπα στο μοιραίο ραντεβού έξω από την καφετέρια "Κοράλι" στην Αμφιάλη».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πιστεύουν, με βάση δεδομένα της δικογραφίας, ότι πέρα από τις επιμέρους συνομιλίες του δράστη Γιώργου Ρουπακιά «ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ήταν το "κέντρο" των επικοινωνιών και ο συντονιστής για την παρουσία των οπαδών της Χρυσης Αυγής στην Αμφιάλη».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ζωτικής σημασίας την άρση απορρήτου του πρόεδρου της τοπικής οργάνωσης αρχικά, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν μαζί του.

Επιπλέον από την λίστα εξερχόμενων κλήσεων εκτιμάται ότι θα προκύψουν ποιοι άλλοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έσπευσαν επί τόπου. Αυτοί θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις σε σχέση και με άλλα δεδομένα της δικογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...