Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

316 άτομα «γλιτώνουν» την διαθεσιμότητα–Μήπως είσαι ένα από αυτά;

«Κλείδωσε» το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, υπό τον Α.Σαμαρά στο οποίο συζητήθηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στην κινητικότητα.


Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η μείωση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Έτσι σε αντίθεση με την αρχική λίστα του υπουργείου Παιδείας που ήθελε 1665 διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων να βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, τελικά 316 άτομα "τη γλιτώνουν" στο παρά πέντε! Έτσι από 1665 θα τεθούν τελικά σε διαθεσιμότητα 1349 διοικητικοί υπάλληλοι!΄

 Από τα ΤΕΙ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα τεθεί κανένας διοικητικός υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ΤΕΙ έχουν ελλείψεις σε προσωπικό.Ολες οι κατηγορίες ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ καθώς και οι μόνιμοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η μετακίνηση θα γίνει εντός της Περιφέρειας και ενδοπανεπιστημιακά.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, οι επίσημες λίστες θα ανακοινωθούν αύριο Σάββατο.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι διοικήσεις αρκετών πανεπιστημίων και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ιδρυμάτων  αποφάσισαν να ξεκινήσουν 5ημερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα ως αντίδραση για το μέτρο της διαθεσιμότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...