Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Άδωνις προς γιατρούς: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

Υπόσχεται ευνοϊκή μεταχείριση των τυχόν παραβατών γιατρών και προημηθευτών του ΕΟΠΥΥ, αν επιστρέψουν τα χρήματα που τους αναλογούν


«Ανοιχτή πρόσκληση» προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τους παρόχους του Οργανισμού, όπως π.χ. προμηθευτές, που ενδεχομένως έχουν ζημιώσει με πράξεις ή παραλείψεις τους τον ασφαλιστικό φορέα, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας τους να επιστρέψουν τα χρήματα που τους αναλογούν, πριν από την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση.

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το μεσημέρι της Πέμπτης, αναζητείται από τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης φόρμουλα για την ευνοϊκότερη μεταχείριση των τυχόν παραβατών γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και όσων συναλλάσσονται με τον ασφαλιστικό οργανισμό προκαλώντας οικονομική ζημία σε αυτόν, στην περίπτωση που αυτοί αποδείξουν εμπράκτως τη μεταμέλειά τους, επιστρέφοντας τα χρήματα που καρπώθηκαν χωρίς να δικαιούνται.

«Έχουμε κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόβλεψη για όσους έχουν γενικά συναλλαγές με τον ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο τους ιατρούς, οι οποίοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο επιστρέφοντας χρήματα τα οποία δε θα έπρεπε να έχουν πάρει» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η σχετική ρύθμιση σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.


PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...