Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Προς "λουκέτο" διαρκείας προσανατολίζονται οι Δήμοι

Σε πενθήμερο «black out» προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι Δήμαρχοι ξεκινώντας από σήμερα και τελειώνοντας την ημέρα της ψήφισης του εφαρμοστικού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από κορυφαίους κύκλους της ΚΕΔΕ και κυρίως την Ένωση Δήμων Αττικής, η μεγάλη πλειοψηφία των Δημάρχων έχουν ήδη αποφασίσει να προτείνουν το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου για 5 μέρες ξεκινώντας από σήμερα.

Και αυτό γιατί αντιδρούν όχι μόνο στις απολύσεις πάνω από 5.500 χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι) αλλά κυρίως στην επιβολή μιας -τροϊκανού τύπου- κηδεμονίας των Δήμων από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Σύμφωνα με το νέο εφαρμοστικό οι Δήμαρχοι θα υπόκεινται ακόμα και σε ποινικές διώξεις σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου καθ’ όλη την διάρκεια κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού τους.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της ΚΕΔΕ κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην ουσιαστική «κατεδάφιση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μιας και τα πάντα στους Δήμους θα καθορίζονται από την κεντρική εξουσία.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα ξεκινάει η πανελλαδική γενική συνέλευση των δημάρχων στο ξενοδοχείο Caravel, ενώ ο χώρος πολιορκείται από περίπου 1.000 σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...