Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ποινική δίωξη στον χρυσαυγίτη πολιτευτή που προανήγγειλε φούρνους για τους πακιστανούς

Ποινικά υπόλογο για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου είναι ακόμα ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο υποψήφιος στη Α' Αθήνας και γνωστή "περσόνα" του Αγίου Παντελεήμονα Αλέκος Πλωμαρίτης. Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του on camera για τους Πακιστανούς που «θα τους κάνουμε σαπούνια και με τα δόντια τους θα κάνουμε κομπολόγια» προκάλεσαν τα αντανακλαστικά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η Εισαγγελία έδωσε μάλιστα τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην προκαταρκτική διερεύνηση της υπόθεσης, ανέδειξε όμως ένα πρόβλημα: Τα τραγικά κενά της αντιρατσιστικής νομοθεσίας καθώς, παρά την έκρηξη του ρατσιστικού μίσους που πυροδοτεί το ναζιστικό κόμμα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στο προβεβλημένο στέλεχός της είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Τι είπε ο χρυσαυγίτης σε αγγλικό κανάλι

Τη συμπεριφορά και τις ιδέες μίσους ενός υποψηφίου της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογές και ομοϊδεατών του κατέγραψε με την κάμερα του ένας έλληνας κινηματογραφιστής που πέρασε έναν μήνα με μέλη του κόμματος για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ. Αποσπάσματα από τη δουλειά του μετέδωσε το Channel 4.

Ο υποψήφιος της Χ.Α. Αλέκος Πλωμαρίτης μοιράζει φυλλάδια σε μία λαϊκή αγορά βρίζοντας με σκαιό τρόπο και απειλώντας όποιον μετανάστη βρει μπροστά του, ενώ στη συνέχεια τον βρίσκουμε σε ένα καφενείο να αναφέρει πως η Χ.Α. θα κάνει τους μετανάστες και τους αριστερούς "σαπούνια" και το δέρμα τους λαμπατέρ, αστειευόμενος και γελώντας με την ιδέα.

"Μόλις ξαλαφρώσουμε από τρία εκατομμύρια χαραμοφάηδες που μας τρώνε το φαγητό, πίνουν το νερό μας, αναπνέουν τον αέρα τον ελληνικό και μας σκοτώνουν (σ.σ. θα λυθεί η κρίση). Να φύγουν, να μείνουν τα λεφτά σε μας και να μην έχουμε ανέργους" αναφέρει.
"Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους" λέει στη συνέχεια ο υποψήφιος.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...