Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Βιντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από τη συντριβή αεροσκάφους - Νεκροί δύο επιβάτες, 130 τραυματίες και 60 αγνοούμενοι

Με το που άγγιξε το έδαφος, τυλίχθηκε στις φλόγες - Είχε απογειωθεί από τη Σεούλ, με 291 επιβάτες (ένα μωρό μεταξύ αυτών) και 16μελές πλήρωμα - 130 τραυματίες και 60 αγνοούμενοι

Αεροπλάνο των αερογραμμών Asiana Airlines (η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νοτίου Κορέας) συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. 

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας, Σεούλ, με προορισμό το διεθνή αερολιμένα του Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα τώρα με την αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της αμερικανικής πόλης, Τζοάνε Χάγιες-Γουάιτ, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 130 τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι Αρχές είναι ακόμη στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ενώ ορισμένοι επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της πυροσβεστικής, «περίπου 60 άτομα» δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί από τις Αρχές και επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η ίδια είπε ότι 108 άνθρωποι δεν χρειάστηκε να εισαχθούν σε κάποιο νοσοκομείο.

Οι Αρχές αποκλείουν την τρομοκρατική απειλή

Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να υποδεικνύει ότι η συντριβή του νοτιοκορεάτικου αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Asiana Airlines, ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε ο πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), Ντέιβιντ Τζόνσον.

«Ηλικίας» επτά ετών το αεροσκάφος

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, στο υπερσύγχρονο αεροσκάφος (είχε παραδοθεί στην Asiana το 2006, είχε δηλαδή ηλικία επτά ετών) επέβαιναν 290 επιβάτες και ένα βρέφος, καθώς και 16μελές πλήρωμα. Τα εν λόγω αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μέχρι και 300 άτομα.


Το αεροσκάφος «μόλις συνετρίβη» στο Σαν Φρανσίσκο, έγραψε στο Path (site κοινωνικής δικτύωσης) ο επιβάτης Ντέιβιντ Έουν. «Η ουρά κόπηκε. Οι περισσότεροι μοιάζουν καλά. Είμαι εντάξει. Σουρεαλιστικό...».

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, ο πιλότος ζήτησε «emergency landing» (επείγουσα προσγείωση) από τον πύργο ελέγχου, ωστόσο, προφανώς, δεν πρόλαβε να το προσγειώσει. Η πληροφορία αυτή ωστόσο διαψεύστηκε, λίγο αργότερα, από πηγές του αεροδρομίου.

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι πρώτες φωτογραφίες έδειχναν πυκνό, μαύρο καπνό να βγαίνει από το αεροσκάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2009, τα εν λόγω αεροσκάφη είχαν παρουσιάσει σημαντικό πρόβλημα στους κινητήρες τους (μάρκας Ρολς Ρόις) και οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι μπορούν να αποβούν μοιραία...


Σε αυτό το συμπέρασμα είχαν καταλήξει οι εκθέσεις της εθνικής υπηρεσίας για την ασφάλεια των μεταφορών των ΗΠΑ και του βρετανικού φορέα για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...