Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Για κακούργημα κατηγορούνται οι συλληφθέντες για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

(φωτό αρχείου)

Νέες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο νεαρών που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση « Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο προφυλακισμένοι νεαροί, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες στη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Νέα Φιλαδέλφεια .

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Ο Εισαγγελέας άσκησε επιπλέον και κατά περίπτωση ποινικές διώξεις για αντίσταση κατά της Αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Οι νεαροί κατά την προσαγωγή τους στην Ευελπίδων φώναξαν «Ζήτω η αναρχία. Τίποτα δεν τελείωσε» και απευθυνόμενοι στους δημοσιογράφους ανέφεραν «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι θα φάτε σφαίρες».

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια και ο ένας για χρήση πλαστού εγγράφου, ενώ μεταξύ τους είναι αντιεξουσιαστής που είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή στην περιοχή της Κυψέλης.

Η δικογραφία για τους πέντε διαβιβάστηκε σε ανακριτή. Ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα εκδώσει ο Εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Μόκκας.

Το νέο ένταλμα που θα εκδώσει ο ανακριτής της υπόθεσης αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο για το οποίο η Αστυνομία φέρεται να διαθέτει στοιχεία από γενετικό υλικό που τον συνδέει με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες στην χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην ληστεία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση, έδωσαν τυπική απολογία στον ανακριτή, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες χθες από τη Ν. Φιλαδέλφεια κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια και ο ένας για χρήση πλαστού εγγράφου.

Μεταξύ των τριών συλληφθέντων είναι αντιεξουσιαστής που είχε συλληφθεί την 11η Φεβρουαρίου για οπλοκατοχή στην περιοχή της Κυψέλης. Είχε προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από τους συλληφθέντες ελήφθησαν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA. Μετά από εξέταση των βιολογικών υλικών στο Εργαστήριο DΝΑ της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψαν τα εξής:

-συγκεκριμένα, ο γενετικός τύπος του ΝΤΑΛΙΟΥ Ανάργυρου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:

•σε φορτιστή, ζεύγος γυαλιών ηλίου, διακόπτη-πόμολο ντουλάπας, τσαντάκι, σκούφο, ξυραφάκι και οδοντόβουρτσα σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα

•σε πόμολο πόρτας εισόδου, διακόπτη φωτισμού, θυροτηλέφωνο και ιμάντα από πατζούρι σαλονιού σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Διστόμου 87 στον Κολωνό

•σε γάντι που βρέθηκε σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Κορδελιού 30, στο Βύρωνα

•σε μπουκάλι από απορρίμματα της γιάφκας Ελλησπόντου και Σαγγαρίου, στη Νέα Ιωνία Βόλου

•σε χαρτομάντιλα, μπουκάλια, παντελόνι, αποσυμφορητικό μύτης, χερούλι πόρτας συνοδηγού στο υπ’ αριθ. ΙΖΜ-9344 Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας

•σε γάντι, σάκο, κινητό τηλέφωνο, κράνος, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε αδιάβροχο παντελόνι, εντός του ΚΖΧ-2236 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε εξωτερική χειρολαβή πόρτας συνοδηγού αυτοκινήτου NISSAN χρώματος λευκού, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε φορητό πομποδέκτη, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε γάντι, ληστεία ΕΛΤΑ Νέο Φάληρο Αττικής

•σε αναπηρικό αμαξίδιο, ληστεία ΑΤΕ Νέο Ηράκλειο Αττικής

•σε ελαστικό ύφασμα, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, Τουρκοβούνια Αττικής

-ο γενετικός τύπος του ΧΑΡΙΣΗ - ΠΟΥΛΟΥ Φοίβου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:

•σε αποτσίγαρα, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Διστόμου 87, Κολωνός

•σε μπουκάλι, ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας

•σε γάντι, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε κλείστρο όπλου CREVNA ZASTAVA, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης

•σε ξυραφάκι, σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι

•σε πουκάμισο, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, Τουρκοβούνια Αττικής

-γενετικός τύπος του 31χρονου ημεδαπού ταυτίζεται με γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε κηλίδες αίματος (ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας) και σε ακουστικά κινητού τηλεφώνου (Ληστεία ΑΤΕ Πυργετός Λάρισας)

-ο γενετικός τύπος του 30χρονου ημεδαπού εμπεριέχεται σε γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε σε βαριοπούλα (ληστεία ΑΤΕ Πυργετός Λάρισας)

Τέλος, ο γενετικός τύπος του 40χρονου ημεδαπού είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε όπλο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φακό μετώπου, κουκούλα τύπου full face και γάντια, που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, σε προηγούμενη σύλληψή του το 2011.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται.

H σύλληψη

Τους 2 καταζητούμενους νεαρούς για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο συνέλαβε χθες το μεσημέρι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σε βάρος τους εκκρεμεί από τις 15 Φεβρουαρίου ένταλμα σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για τον 23χρονο Φοίβο Χαρίση – Πούλο και τον 22χρονο Ανάργυρο Ντάλιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ την 18ης Φεβρουαρίου.

Εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από καφετέρια στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας. Στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προσήχθησαν τέσσερις ακόμα νεαροί. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ένας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι τρεις συνελήφθησαν. Θεωρείται πιθανή η ανάμειξή τους στη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, πριν από τρεις μήνες και η παρουσία τους σε κρησφύγετο που η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στις 20 Φεβρουαρίου, στα Τουρκοβούνια.

Το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου, λίγες ώρες μετά τη ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας οι Χαρίσης και Ντάλιος είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς να κινούνται ύποπτα στο οδικό δίκτυο Φλώρινας – Έδεσσας, οδηγώντας Ι.Χ που είχαν νοικιάσει από την Αθήνα. Στην περιοχή της Έδεσσας υποβλήθηκαν σε αστυνομικό έλεγχο αρνούμενοι ωστόσο να συνεργαστούν με την Αστυνομία. Συνελήφθησαν και την επομενη ημέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για απείθεια. Εκεί, δήλωσαν αναρχικοί και τελικά αποχώρησαν. Κατά πληροφορίες, στο διάστημα κράτησής τους, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο αυτοκίνητό τους και εντόπισαν ίχνη του καταζητούμενου τότε για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Γιάννη Μιχαηλίδη ή «Τοξοβόλο».

Ο τελευταίος συνελήφθη τελικά την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου μετά την επεισοδιακή όπως εξελίχθηκε ληστεία τράπεζας στον Βελβεντό Κοζάνης. Μαζί του είχαν επίσης συλληφθεί ο επίσης καταζητούμενος τότε για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Δημήτρης Πολίτης καθώς και οι Νίκος Ρωμανός και Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος. Αντίθετα, είχαν διαφύγει τέσσερα άτομα που φέρονται να είχαν συμμετοχή στη ληστεία. Ίχνη τους είχαν εντοπιστεί στο κρησφύγετο στα Τουρκοβούνια καθώς και σε ξενοδοχείο στο Βόλο, όπου είχαν διανυκτερεύσει την παραμονή της ληστείας στην Κοζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...