Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Παραβάτης ένας στους τρεις που πουλά αρνιά και κατσίκια


Ένας στους τρεις αισχροκερδεί εν όψει Πάσχα πουλώντας αρνιά και κατσίκια σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ελέγχων, που διενήργησε το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι παραβάσεις ουκ ολίγες και... εντυπωσιακές. Στη Ρόδο σημειώθηκε περιστατικό με ένα ολόκληρο φορτίο με αρνιά που δεν ήταν σφραγισμένα και δεν διέθεταν στοιχεία προέλευσης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, άκουσον άκουσον, φορτίο αρνιών που έφτασε από την Κρήτη συνοδεύτηκε μέχρι τα σφαγεία προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν τα παραστατικά έγγραφα μεταφοράς και προελεύσεων για τυχόν Ελληνοποίηση ομοίων φορτίων από άλλες Βαλκανικές χώρες.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν 196 παραβάτες και καταλογίσθηκαν 382 παραβάσεις.

Το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο μαζί με το Λιμενικό Σώμα και τις υπηρεσίες Αστυκτηνιατρικής προέβησαν σε καταστροφή φορτίου αμνοεριφίων γιατί δεν διέθεταν στοιχεία προέλευσης και δεν ήσαν σφραγισμένα από την κτηνιατρική υπηρεσία.

Φορτίο ζώντων αμνοεριφίων προέλευσης Κρήτης στην Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκε μέχρι τα σφαγεία προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν τα παραστατικά έγγραφα μεταφοράς και προελεύσεων για τυχόν Ελληνοποίηση ομοίων φορτίων από άλλες Βαλκανικές χώρες.

Στην Πάτρα από φορτηγό που μετέφερε αμνοερίφια χωρίς παραστατικά αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και επεβλήθη πρόστιμο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με μικτά συνεργεία ΣΔΟΕ, Υπουργείου Ανάπτυξης και Διεύθυνσης Κτηνιατρικής σε όλη τη χώρα και κυρίως στα σύνορα και τα λιμάνια και τις κεντρικές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...