Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Εισβολή και μικροκαταστροφές σε ελληνική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης

Ομάδα 10 περίπου νεαρών ατόμων εισέβαλαν το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στη νήσο Αντιγόνη της Κωνσταντινούπολης και προκάλεσαν μικροζημιές.

Οι νεαροί, ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, συνελήφθησαν από κατοίκους του νησιού και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι. Όπως διαπιστώθηκε οι νεαροί δεν είναι κάτοικοι του νησιού

Κύκλοι της ελληνικής μειονότητας στην Πόλη σχολιάζουν ότι ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που καλλιεργείται από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από κυβερνητικούς, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης.

Σε ανακοίνωσή της η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών αναφέρει ότι «πέρα από την επιβολή των απαραίτητων κυρώσεων στους αυτουργούς της επίθεσης αυτής, θα πρέπει η κυβέρνηση της Τουρκίας να προβεί επειγόντως σε μέτρα καταπολέμησης της εθνικιστικής και ρατσιστικής βίας με πρώτο βήμα την αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια των ανιστόρητων αρνητικών αναφορών κατά των μη-Μουσουλμανικών Κοινοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...