Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η κομπίνα της χρονιάς με τον στόλο των 56 πολυτελών ΙΧ -Τα έκλεβαν και τα πουλούσαν ξανά |


Τέλος στην μεγάλη κομπίνα με τις κλοπές πολυτελών οχημάτων, τη μεταπώληση τους και την παράνομη είσπραξη των ασφάλιστρων από τους ιδιοκτήτες τους έβαλε η ΕΛ.ΑΣ με τη σύλληψη των μελών της σπείρας.

Συγκεκριμένα ηγετικό στέλεχος της σπείρας είναι 48χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων, μέσω του οποίου διέθεταν προς πώληση τα «μαϊμού» αυτοκίνητα.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε τρία άτομα ηλικίας 36, 39 και 53 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Παράλληλα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων, ηλικίας 25-65 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης σχετικά με τις ασφάλειες και παράβαση των Νόμων «περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και «περί όπλων».

Πως δρούσε η σπείρα

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων, ο οποίος αναζητείται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, έδινε εντολές σε τρίτα άτομα να κλέβουν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργεία-φανοποιεία. Εκεί, άλλα μέλη της οργάνωσης φανοποιοί, είτε παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμό πλαισίου) και τα επέστρεφαν εκ νέου στο κατάστημα του ανωτέρω για πώληση, είτε τα διέλυαν και διέθεταν τμήματά τους για ανταλλακτικά. Σε μερικές περιπτώσεις, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες πολυτελών οχημάτων δήλωναν ψευδώς ότι τους είχαν κλέψει το αυτοκίνητο, με σκοπό να εισπράξουν αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες και στη συνέχεια τα διέθεταν στον 48χρονο προς πώληση.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 29-4-2013, ταυτόχρονα σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία, σε τρία (3) συνεργεία-φανοποιεία στους Αγίου Αναργύρους, τις Αχαρνές και τη Μεταμόρφωση και σε κατοικίες μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πενήντα έξι πολυτελή οχήματα με παραποιημένα στοιχεία.
  • Δύο πιστόλια με γεμιστήρες.
  • 223- φυσίγγια πυροβόλων όπλων.
  • Ένα jet ski.

Τριάντα έγχρωμα αντίγραφα, αδειών κυκλοφορίας οχημάτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πηγή:  iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...