Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στη φυλακή 16 άτομα για τα Ζωνιανά


Με επεισόδια, καταγγελίες και αποχωρήσεις συνηγόρων υπεράσπισης σε ένδειξη διαμαρτυρίας σημαδεύτηκε η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη των Ζωνιανών.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά στέλνει στη φυλακή 16 κατοίκους των Ζωνιανών, εκ των οποίων οι 12 θα οδηγηθούν για πρώτη φορά πίσω από τα κάγκελα, αφού οι πρωτόδικες ποινές τους ήταν με αναστολή. Πλέον θα πρέπει να παρουσιαστούν αυθορμήτως για την εκτέλεση της ποινής, διαφορετικά θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Οι ποινές κάθειρξης που τους επιβλήθηκαν κυμαίνονται από 6 μέχρι 25 χρόνια. Σε τρεις περιπτώσεις οδηγούνται στις φυλακές περισσότερα του ενός μέλη οικογενειών (πατέρας και δύο αδέλφια, τρία αδέρφια, δύο αδέλφια).

Νωρίτερα κατά τη διαδικασία ανακοίνωσης των ποινών, σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο, όταν ο πατέρας βασικού κατηγορουμένου με τη γροθιά του έκανε θρύψαλα το τετραπλό αλεξίσφαιρο τζάμι της εισόδου της δικαστικής αίθουσας, γεγονός που έσπειρε τον πανικό.

Oπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, ο χώρος πλημμύρισε με αίμα από τα σοβαρά και πολλαπλά τραύματα του χεριού του. Η ένταση του επεισοδίου ήταν τέτοια, που οι δικαστές αποσύρθηκαν από την έδρα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου το Σάββατο να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για τις 10 Μαΐου.

Για «τιμωρητική καταιγίδα» αλλά και για «μαύρη σελίδα στην ελληνική Δικαιοσύνη» έκαναν λόγο κάποιοι εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η δίκη αφορούσε τον καταιγισμό πυροβολισμών εναντίον 49 αστυνομικών που μετέβαιναν στα Ζωνιανά για τη διενέργεια κατ' οίκον έρευνας υπόπτου για κατοχή ναρκωτικών, στις 5 Νοεμβρίου του 2007.

Από τα πυρά τραυματίστηκε βαρύτατα ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος εδώ και πεντέμισι χρόνια παραμένει καθηλωμένος σε θάλαμο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου καθώς και δύο συνάδελφοί του. Ακόμα αφορούσε υποθέσεις ναρκωτικών, ληστειών και κλοπών.

Τραγική φιγούρα στο ακροατήριο ήταν ο πατέρας του Στάθη Λαζαρίδη, που παρακολούθησε ολόκληρη τη δίκη. Λίγο πριν το δικαστήριο αποσυρθεί για την απόφασή του, ο πατέρας σηκώθηκε από τη θέση του και απευθύνθηκε στο δικαστήριο, λέγοντας:«Θα σας παρακαλούσα, πριν πάρετε την απόφασή σας, να λείψετε για λίγο από το δικαστήριο. Να πάτε μέχρι το 401, για να δείτε τον γιο μου. Υστερα προχωρήστε στην απόφαση».



Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...