Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Καλαμάτα: Δάσκαλος ζήτησε να παραιτηθεί και δεν τον αφήνουν!


Μια από τις πιο «τρελές» ιστορίες παράνοιας του ελληνικού δημοσίου φιλοξένει σήμερα η Independent και μας… ξεφτιλίζει! Πρόκειται για την ιστορία του 36χρονου Αλέξη Χριστοδούλου, ενός δασκάλου από την Καλαμάτα, που ζήτησε να παραιτηθεί από την θέση του εκπαιδευτικού και δεν τον αφήνουν!!!

«Η Ελλάδα θέλει να μειώσει το δημόσιο τομέα. Αυτός ο άνδρας θέλει να παραιτηθεί. Γιατί λοιπόν του πήρε δύο χρόνια;», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, που ασκεί αυστηρή κριτική στην ελληνική πολιτική στο ζήτημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γολγοθάς του ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν προσπάθησε να παραιτηθεί από το σχολείο, στο οποίο εργαζόταν.

Αρχικά, το σχολείο δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του. «Μου είπαν ότι ήταν πολύ αργά για να παραιτηθώ και πως θα έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω!», λέει ο 36χρονος και εξηγεί ότι οι περισσότεροι του έλεγαν πώς θα χάσει τη σύνταξή του εξαιτίας της παράλογης συμπεριφοράς του.

«Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιος θα παραιτούνταν γιατί θα ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό στη ζωή του», εξομολογείται.
Του είπαν πως αν ήθελε να φύγει από τη δουλειά του, θα έπρεπε να απουσιάσει για 21 συνεχόμενες σχολικές ημέρες και τότε θα απολύονταν. Όταν πέρασαν δύο μήνες χωρίς να εμφανιστεί στο χώρο εργασίας του, δεν υπήρχε καμία αντίδραση από το σχολείο.

Επικοινώνησε ο ίδιος μαζί τους, ρωτώντας πότε θα απολυθεί. Τότε τον ενημέρωσαν ότι θα περνούσε από πειθαρχική επιτροπή και πως κινδύνευε με αγωγή. Η αποχή συνεχίστηκε για επτά μήνες, μέχρι που τελικά του έκαναν την «χάρη» να παραιτηθεί!!!

Αν νομίζετε όμως ότι το δράμα του τελείωσε εκεί κάνετε λάθος! Δύο χρόνια έχουν περάσει και η περιπέτεια συνεχίζεται. Την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε κλήση από υπουργείο Παιδείας που τον ενημέρωναν ότι η παραίτησή του έχει ανακληθεί, ο μισθός του θα επανέλθει και ότι αντιμετωπίζει πειθαρχική διαδικασία και απόλυση. Με απλά λόγια, «ήθελαν να τον επαναφέρουν στη θέση του, ώστε να τον απολύσουν προκειμένου να συμπεριληφθεί στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απαιτείται να απολύσει η Ελλάδα»!

«Δεν θέλω να υπολογίζομαι ως απολυμένος. Δεν θα έπρεπε να τιμωρηθώ επειδή παραιτήθηκα. Είναι τρελό ακόμη και για την Ελλάδα!», είπε ο Χριστοδούλου, που ήδη έχει φτιάξει μία εφαρμογή για smartphone και πλέον σχεδιάζει τη ζωή του… πολύ μακριά από το δημόσιο.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε ακόμα: «Στα 9 χρόνια της διδακτικής του εμπειρίας, έμαθε από πρώτο χέρι το δυσλειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Για να αυξήσουν τα έσοδά τους, κάποιοι συνάδελφοί του δίδασκαν πραγματικά μόνο στα μαθήματα μετά από το σχολείο, στα φροντιστήρια όπου πάνε οι περισσότεροι μαθητές. Κάποιοι έφταναν στο σημείο να δίνουν κακούς βαθμούς στα παιδιά ώστε να τους ενθαρρύνουν να πληρώσουν για επιπλέον μαθήματα», αναφέρει το κείμενο, ενώ για την κατάσταση στο δημόσιο επισημαίνει πως: «Περιπτώσεις σαν κι αυτή δείχνουν πόσο λίγο έχουν επηρεάσει το πελατειακό κράτος της Ελλάδος οι διαλαλούμενες μεταρρυθμίσεις. Για δεκαετίες θέσεις στο δημόσιο δίνονταν ως αντάλλαγμα για ψήφους. Πολιτικά είχε μικρότερο κόστος να επιβάλλονται φόροι από το να αναμορφωθεί η ακριβή και κατάφωρα αναποτελεσματική γραφειοκρατία της χώρας».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...