Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Η χώρα μας χρειάζεται ενότητα όχι καχυποψία και διχόνοια

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός με πολλούς αποδέκτες μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης με ιστορικά κειμήλια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα μας και τόνισε πως «πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε δύο λέξεις», «την πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων και την ενότητα». «Οχι καχυποψία και διχόνοια μεταξύ μας»είπε ο Αντώνης Σαμαράς, μήνυμα το οποίο ερμηνεύθηκε ότι απηύθυνε και προς τους πολιτικούς αρχηγούς που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος δείχνει να κλυδωνίζεται με τις διαφωνίες για το πακέτο μέτρων που προτείνει η Τρόικα.

«Ελάχιστοι πίστευαν πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους. Σήμερα ποντάρουν στην επιτυχία μας» είπε ο πρωθυπουργός και έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα αποφασιστικότητας λέγοντας «καιρός να προχωρήσουμε μπροστά, να κοιτάξουμε μπροστά»

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει σήμερα δύο μάχες για να απαλλαγεί από δύο ειδών αλυσίδες, από τα δεσμά της υπανάπτυξης και τα δεσμά της υ6περχρέωσεις. «Τώρα αποκαλεστούμε την αξιοπιστία της χώρας, αγωνιζόμαστε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και να μπούμε στην ανάπτυξη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη ενότητα, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη σε 10 χρόνια «φτάνει να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, αυτό εξαρτάται από εμάς, αν οι Έλληνες μείνουμε ενωμένοι και πιστέψουμε στον εαυτό μας θα τα καταφέρουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το «όχι» στο φασισμό και άφησε αιχμές κατά της Χρυσής Αυγής «εκείνων που ζωντανεύουν τους χειρότερους εφιάλτες του ελληνικού λαού», είπε με έμφαση.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...