Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Εκκλησία Ελλάδος: Διαγωνισμός για πολυτελή εγκόλπια παρά την πτώχευση

Την ίδια στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει πως τα αποθεματικά της Εκκλησίας τελείωσαν και θα αναγκαστεί να απολύσει τους 300 υπαλλήλους... τρέχει διαγωνισμός για την προμήθεια πολυτελών δώρων της Ιεράς Συνόδου

Εκνευρισμός επικρατεί στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερωνύμου, εξαιτίας της δημοσιοποίησης διαγωνισμού για την προμήθεια εγκολπίων και άλλων δώρων από τις υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση περί πτώχευσης της Εκκλησίας, που θα αναγκαστεί σύντομα να σταματήσει τις πληρωμές του προσωπικού της και να προχωρήσει σε απολύσεις.

Η περιγραφή του Αρχιεπισκόπου για τη δραματική οικονομική κατάσταση της Εκκλησίας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις απαιτήσεις της παραγγελίας των εγκολπίων, έστω και αν ζητείται να κεκκοσμηθούν με ...ταπεινά ζιργκόν.

Ο επίμαχος διαγωνισμός, σύμφωνα το religiousnews.gr, προκηρύχθηκε στις 5 Οκτωβρίου και στην προκήρυξη καταγράφονται με εξαντλητική λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα εγκόλπια, τα οποία προορίζονται για δώρα του Αρχιεπισκόπου στους υψηλούς επισκέπτες του.

Υπάρχουν οδηγίες και κατευθύνσεις για τις πέτρες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν στα εγκόλπια, την καθαρότητα του ασημιού και το πλακίδιο στην οπίσθια όψη με την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου.

Η παραγγελία περιλαμβάνει και άλλα ιερατικά σύμβολα, όπως αρχιερατικές ράβδους και σταυρούς, καθώς και εικόνες, ασημένιους δίσκους και καντήλια.

Στην προκήρυξη δεν αναφέρεται το κονδύλι που έχει προϋπολογιστεί για την αγορά τους.

Για όσους ενδεχομένως ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, αυτός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στη Μονή Πετράκη.

Πάντως, όπως ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έχει πει, σε λίγο τα χρήματα που διαθέτει η Εκκλησία δεν θα επαρκούν για να πληρωθούν ούτε οι μισθοί των 300 υπαλλήλων της.

 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...