Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κουβέλης: «δεν ψηφίζουμε τα εργασιακά μέτρα», Βενιζέλος: «δεν είμαστε προτεκτοράτο»

Με σκληρές δηλώσεις εναντίον της τρόικας διαμήνυσαν στις  δηλώσεις τους την άρνησή τους να δεχθούν τα μέτρα που ζητά η τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις οι πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στη Βουλή.          
Πιο κατηγορηματικός στην αντίθεσή του  με τις αξιώσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ο οποίος έκανε πρώτος δηλώσεις.     
«Τα  όσα η τρόικα επιμένει,αναφορικά με τα εργασιακά  ζητήματα, με βρίσκουν  αντίθετο. Οι αξιώσεις της με βρίσκουν αντίθετο, δεν πρόκειται  να τις ψηφίσουμε» δήλωσε πριν από λίγο , μετά το τέλος της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.
«Τα  εργασιακά  δικαιώματα είναι ήδη αποσαθρωμένα και η τρόικα επιμένει να αποσαθρωθούν  όσα  έχουν απομείνει» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος διευκρίνισε ότι    «τα όσα ζητά η τρόικα δεν έχουν καμία σχέση με δημοσιονομικό  όφελος για τη χώρα»  
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε  ότι εάν γίνουν αποδεκτές  οι αξιώσεις της τρόικας θα αυξηθεί  ο αριθμός των απολύσεων, θα αυξηθεί η ανεργία θα επιβαρυνθεί η ήδη τεράστια ύφεση.
Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε  ότι για τα υπόλοιπα ζητήματα και τα άλλα μέτρα ότι  η συζήτηση συνεχίζεται  και η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη.   
 
Ο κ.  Βενιζέλος αναγνώρισε ότι πρέπει να εκταμιευθεί η δόση, αλλά   προειδοποίησε στις δικές του δηλώσεις ότι  μέσα στις επόμενες ημέρες κρίνονται τα μέτρα και η  συμφωνία , η οποία «εάν δεν είναι ολοκληρωμένη δεν θα πείσει τις αγορές  που θα την ανατρέψουν», ζητώντας αυτό που θα  συμφωνηθεί να πείθει και την κοινωνία και τις αγορές. «Αλλιώς θα ξαναπέσουμε σε κατάσταση αβεβαιότητας και αυτό δεν το αντέχει η χώρα» προειδοποίησε επίσης.  
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να μην «να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών σχέσεων που δεν προσφέρουν τίποτα στον δημοσιονομικό μας κόστος» και επισήμανε ότι έχει  πέσει σημαντικά ήδη το εργασιακό κόστος και έχουν εφαρμοσθεί σκληρά μέτρα. «Η συμφωνία αυτή είναι το ακραίο όριο… είναι αδιανόητο και προκλητικό να ξανανοίγει η συζήτηση» ανέφερε.  
«Δεν είμαστε προτεκτοράτο,  αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά στην τρόικα» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, σε μια αναφορά που προκάλεσε αίσθηση.   «Οι αντιφατικές συμπεριφορές διεθνώς σε σχέση με την Ελλάδα είναι επικίνδυνες …  Πρέπει να γίνει αποδεκτό διεθνώς ότι πρέπει να βρεθεί λύση» τόνισε επίσης, ενώ ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι να  μην χρειασθούν  νέα μέτρα και ο στόχος για την ύφεση το 2013 να είναι απολύτως ρεαλιστικός.
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμα  ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες με τους ομολόγους του. «Το ζήτημα  δεν είναι οικονομικό , είναι πολιτικό» ισχυρίσθηκε και κατέληξε: « Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον αλλά θα πρέπει αυτό να επιφέρει αποτελέσματα»

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...