Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Κουβέλης: Δεν ψηφίζουμε τα εργασιακά αν δεν γίνουν αλλαγές

Αρνητική εισήγηση για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ στο θέμα των εργασιακών έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εκτελεστική επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην εισήγησή του ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις. Η αναφορά του αυτή ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως πρόθεση όχι για καταψήφιση των εργασιακών αλλά για «παρών» στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Στη συνεδρίαση σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά από τις επαφές του Δημήτρη Χατζησωκράτη με το οικονομικό επιτελείο και το υπουργείου Εργασίας.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου συζητήθηκε και η στάση της Τρόικα για την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέκλεισε το μεσημέρι κάθε ενδεχόμενο υπαναχώρησης.

Στουρνάρας: Τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση σε ένα άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε και σήμερα ότι όλα τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση σε ένα άρθρο και κατά συνέπεια το αίτημα της Δημοκρατικής Αριστεράς για ξεχωριστό άρθρο για τα εργασιακά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν κάνουμε πίσω σε αυτό, το ΠΑΣΟΚ ήδη μου είπε ότι εμείς θέλουμε δεκαπέντε τέτοια άρθρα τότε. Και έχουν δίκιο.»
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η συμφωνία κινδυνεύει σε περίπτωση που ο Φώτης Κουβέλης κάνει πίσω, ο κ.Στουρνάρας σχολίασε ότι «δεν θα είναι ωραίο, διότι είναι ένας κυβερνητικός συνασπισμός τριών κομμάτων» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα προωθήσει σε κάθε περίπτωση το πακέτο της συμφωνίας στη Βουλή καθώς «δεν έχουμε άλλο περιθώριο».

Χατζησωκράτης: Δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα αλλά δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση

Τη θέση ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ρίξει την κυβέρνηση διατύπωσε το μέλος του κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα εργασιακά μέτρα .
«Εμείς δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησωκράτης συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ εάν δεν ψηφίσει τα μέτρα και το ΠΑΣΟΚ, τότε απάντησε πως «θα δούμε τι θα κάνουμε».

«Η ΔΗΜΑΡ θέλει το πακέτο των μέτρων να ψηφιστεί σε δύο χωριστά άρθρα, προκειμένου να μπορέσει να καταψηφίσει τα εργασιακά, χωρίς να θιγεί η κυβερνητική συνοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι η ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, εξήγησε ωστόσο ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορές στα εργασιακά και κυρίως στο θέμα της επεκτασιμότητας των εθνικών συλλογικών συμβάσεων.

Το αν θα έρθει σε ένα ή περισσότερα άρθρα είπε πως «δεν είναι θέμα του κ. Στουρνάρα», αλλά «των πολιτικών κομμάτων».

«Ολα θα έχουν ξεκαθαρίσει ως την επόμενη Τετάρτη», κατέληξε.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...