Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

''SOS:Η κρίση θρέφει τους φασίστες''

''Κινδυνεύουμε γιατί παράγουμε μια χαμένη γενιά απογοητευμένων νέων ανθρώπων, που θα υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή, την δικαιοσύνη και την ειρήνη σε όλη της Ευρώπη''.


Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση προκαλεί κατάργηση των δημοκρατικών αξιών και οδηγεί τους πολίτες στους κόλπους των ξενοφοβικών και λαϊκίστικων πολιτικών κομμάτων, επισημαίνει το προεδρείο της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με δήλωση του από το Στρασβούργο, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), επισημαίνει ότι, η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, οδηγεί, σταδιακά, στην κατάργηση των δημοκρατικών αξιών στην Ευρώπη αλλά και πέραν αυτής.

Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας, το προεδρείο της ΚΣΣΕ, υπογραμμίζει ότι, οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις πολιτικές ηγεσίες, έχουν ελαχιστοποιήσει την συμμετοχή τους στις εκλογές και εκφράζουν την υποστήριξη τους, προς τα ξενοφοβικά και λαϊκίστικα πολιτικά κόμματα.

Κατά την Συνέλευση του ΣτΕ, αυτό που χρειάζεται είναι μια κοινή απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία, κάτι που η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα προωθήσει, μέσω της επικείμενης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων (Στρασβούργο, 20-21 Σεπτεμβρίου 2012) και του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία (Στρασβούργο, 5-11 Οκτωβρίου 2012).

Αυτή που πλήττεται περισσότερο από την κρίση είναι η νέα γενιά, τονίζει στη δήλωση του το προεδρείο της ΚΣΣΕ, υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις, η Ευρώπη κινδυνεύει όχι μόνο να παράγει μια" χαμένη γενιά "των απογοητευμένων νέων ανθρώπων, αλλά και να υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή, την δικαιοσύνη και την ειρήνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...