Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στο δημόσιο

Στη σύσταση πειθαρχικών συμβουλίων στα υπουργεία προχώρησε η κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη, θα εντατικοποιηθούν οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους... δημόσιους υπάλληλους που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα.

Απαντώντας ο υπουργός σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου, διευκρίνισε ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί από τα υπουργεία προκύπτει ότι από το σύνολο των 15 υπουργείων, έχουν συσταθεί πειθαρχικά συμβούλια σε 14». Σημείωσε ακόμη ότι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που δεν έχει στείλει τα στοιχεία, έχει ενημερώσει ότι θα τα στείλει μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Μανιτάκη, «για λόγους εξοικονόμησης πόρων και λειτουργικότητας», σε εννέα από τα 15 υπουργεία έχει συσταθεί ένα πειθαρχικό συμβούλιο.

Ο υπουργός επισήμανε παράλληλα ότι μαζί με την επίσπευση της διαδικασίας της συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων η πειθαρχική εξουσία των προϊσταμένων υπάρχει και ασκείται, ενώ, όπως είπε οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους με βάση τις δεσμεύσεις του πειθαρχικού κώδικα.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...