Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σούλι: Τι φαντάζεστε ότι δείχνει η φωτογραφία που βλέπετε;

Με μια πρώτη ματιά, βλέπουμε παιδιά στοιβαγμένα στην καρότσα ενός αγροτικού...

Κι' όμως! Η φωτογραφία δείχνει πως πηγαίνουν καθημερινά αυτά τα παιδιά στο σχολείο τους. Το αγροτικό στην προκειμένη περίπτωση είναι... το σχολικό τους!

Όλα αυτά στο Σούλι, γνωστό από το ένδοξο παρελθόν του. Σήμερα όμως, οι λιγοστοί κάτοικοί του, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και δηλώνουν ξεχασμένοι. Το βασικότερο, είναι ότι οι μαθητές δεν έχουν μέσο για να πάνε σχολείο στην Παραμυθιά. Χρειάζονται 2 με 2,5 περίπου ώρες πήγαινε-έλα.

Προσπαθεί ο δήμος Παραμυθιάς να λύσει το πρόβλημα, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν. Κάποιες φορές μεταφέρονται ως ένα σημείο με ταξί και από κει με λεωφορείο. Άλλες πάλι φορές δεν μεταφέρονται καθόλου ή ανεβαίνουν σε αγροτικά, όπως βλέπετε και στην αρχική φωτογραφία!

Η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι μαθητές επιβαρύνονται ψυχολογικά, τόσο, που κάποιοι, σκέπτονται ακόμη και να σταματήσουν το σχολείο. Για να βρεθεί μια φόρμουλα στη μεταφορά των μαθητών, ανέβηκε στα Σουλιοτοχώρια ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Συζήτησε με τους κατοίκους και όπως διαβάζουμε στο stoxos.gr, τους είπε: «Τους πρότεινα, ως μια προσωρινή τουλάχιστον λύση, να πληρώνει το ταξί, μέχρι εκεί που πηγαίνει τα παιδιά η Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας και η υπόλοιπη απόσταση να καλύπτεται από ένα μικρό λεωφορείο του δήμου Παραμυθιάς».

Είναι, πραγματικά, αποκαρδιωτικό, εν έτει 2012, να μην βρίσκεται τρόπος σίγουρης και άνετης μεταφοράς μαθητών στο σχολείο τους, για να μάθουν γράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...