Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής

Πραγματοποίησαν καθηγητές και σπουδαστές δημοτικών ωδείων και καλλιτεχνικών - αθλητικών τμημάτων των ΟΤΑ


Υπό βροχή και μετά μουσικής καθηγητές και σπουδαστές Δημοτικών Ωδείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών των προσλήψεων καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού στα δημοτικά ωδεία και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, με τη μουσική υπόκρουση σαξοφώνου, ζήτησαν να εγκριθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων, ώστε να συνεχιστεί το σημαντικό έργο πολλών ετών σημειώνοντας ότι χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα υψηλά δίδακτρα ανάλογων ιδρυμάτων ιδιωτικών συμφερόντων.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, ζητάμε την έγκριση των συμβάσεων στους καθηγητές για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Δημοτικά Ωδεία" δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Στογιαννίδης, πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

«Περίπου 100.000 παιδιά και 10.000 εργαζόμενοι είναι εκτός σπουδών και εκτός εργασίας. Χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός από τη νομοθεσία και αναίτια, εφ’ όσον οι εργαζόμενοι πληρώνονται από τα δίδακτρα των μαθητών τους, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν εγκρίνει σε όλη την Ελλάδα τις προσλήψεις προσωπικού στα δημοτικά ωδεία και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα των ΟΤΑ», υπογράμμισε στο ΑΜΠΕ ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Θέρμης.

«Κόβονται ουσιαστικά και τα τμήματα παιδείας και τα τμήματα μαζικής άθλησης, παρ’ ότι δεν επιβαρύνουν σε κανένα βαθμό τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έξοδα της κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

«Εμείς απλά ζητάμε να απεμπλακούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες πολιτισμού και αθλητισμού των Δήμων από τους περιορισμούς του μνημονίου, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με το δημοσιονομικό χρέος και να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα τμήματα γιατί είναι ανταποδοτικά», τόνισε.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και σε επίπεδο εργαζομένων και σε επίπεδο Δήμων, ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία ζητείται να εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου οι προσλήψεις προσωπικού που εργάζεται σε υπηρεσίες των Δήμων που έχουν ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Την προσεχή Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία διαμαρτυρίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...