Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΑ: Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, μέχρι την Τετάρτη

Δεκαεπτά Ιατρικοί και Υγειονομικοί Κλαδικοί Φορείς από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε μία κρίσιμη συνάντηση του Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας, στα γραφεία του ΙΣΑ.

· Aποφασίσθηκε η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη

· Μόλις 20 ευρώ το χρόνο αντιστοιχούν για παρακλινικές εξετάσεις σε κάθε ασθενή.


Η συσπείρωση του υγειονομικού κόσμου και των ασθενών σ ένα Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας με παρόχους και χρήστες που θα έχει στόχο ν αντισταθεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και να προσδιορίσει τις κόκκινες γραμμές ,για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας, ήταν το θέμα τις σημερινής κρίσιμης συνάντησης που είχε το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ,με προέδρους ιατρικών και οδοντιατρικών Ενώσεων ,Συνδικαλιστικών φορέων νοσοκομειακών και εργαστηριακών γιατρών , Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας από όλη την Ελλάδα καθώς και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ με τους χρήστες Υγείας στις 6/9/2012 ,στα πλαίσια του Μετώπου Υγείας ,σήμερα δεκαεπτά Ιατρικοί και Υγειονομικοί Κλαδικοί Φορείς από όλη την Ελλάδα διακήρυξαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για να αντιμετωπίσουν από κοινού με τους ασθενείς τα φλέγοντα ζητήματα του χώρου της υγείας. 

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε συνάντηση με το προεδρείο των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Πάτρας, Λάρισας και Ιωαννίνων, οι οποίοι εντάχθηκαν στο Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας .

Ο υγειονομικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του με τους ασθενείς για τη δημιουργία ενός Πανελλαδικού Φορέα εκπροσώπων όλου του τομέα της υγείας ,με στόχο τη διαφύλαξη της χρηματορροής και το προσδιορισμό των κόκκινων γραμμών ώστε να μπει μια τάξη και να διασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ασφαλισμένου.

Aποφασίστηκε η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ,οπότε και θα αξιολογηθεί εάν πραγματοποιήθηκαν οι υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά για την καταβολή οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς.

Ο Πρόεδρος κος Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για τη στοιχειώδη περίθαλψη του Ελληνικού Λαού που πρέπει να οριοθετηθεί σε ένα κατώτατο όριο ανελαστικών δαπανών για την Υγεία, στο οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Αφού η πολιτεία αδυνατεί να συστήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς ελέγχου, δράσης και ορθής παροχής υπηρεσιών ,οι ίδιοι οι φορείς με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και δράση», τόνισε ο κος Πατούλης και πρόσθεσε:.

«Υπάρχει άμεση ανάγκη για καθολική αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ .Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ανά ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ αναλογούν μόλις 20€ για παρακλινικές εξετάσεις ετησίως σε Ιδιωτικά Εργαστήρια-Πολυιατρεία ».

Προτείνουμε μια καθολική αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ με :

· Αύξηση κρατικής επιχορήγησης στο 0,6% και μετά στο 1% τουλάχιστον του ΑΕΠ

· Ελάττωση λειτουργικών δαπανών ΕΟΠΥΥ

· Συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις φάρμακα βάσει εισοδηματικών –φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης

· Ανακοστολόγηση Ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων σε επίπεδα πραγματικών δεδομένων κόστους οφέλους

· Ελάττωση φαρμακευτικής δαπάνης όχι μέσω ελάττωσης του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών αλλά με απευθείας μείωση στις χονδρικές τιμές φαρμάκων και στήριξη τις ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

· Απευθείας εισφορά ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΟΠΥΥ μέσω νομοθετικής ρύθμισης

Στη συνάντηση παρευρέθησαν: Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κος Υφαντής, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κος Κ. Λουράντος, ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κος Σ. Τσούκαλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σ/Χ Γιατρών του ΙΚΑ Αττικής κος Π Ψυχάρης , ο Αντιπρόεδρος της ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής κος Μ.Αγγέλου και ο Γεν.Γραμ. κος Κ. Κουμάκης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κος Λ. Αναγνώστου, ο Γεν.Γρ κος Ι. Κλεινάκης Γεν.Γραμ., ο Πρόεδρος της ΠΕΕΒΙ κος Κραμποβίτης, η Αντιπρόεδρος κα Μ Καλαμάρη και το μέλος Δ.Σ. κα Δ. Μπούγρη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ε/Ε Ακτινολόγων κος Θ. Γεωργακόπουλος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Ακτινολόγων Απεικονιστών Ελλάδος κος Ν. Μπατάκης , ο Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος κος Α. Τσάτσος, η γεν.Γραμ. της Επαγγελματική Ενωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδος κα Μπομπότη Νάγια, το Μελος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Ενδικρινολόγων κα Μ. Σπανούδη, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος κος Φ. Πατσουράκος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κος Γ. Μπάκας και ο Αντιπρόεδρος κος Κ. Ευσταθίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ε/Ε Φυσικοθεραπετών κος Γ. Τσαγρής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κος Γ. Μαρμαράς και η Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών κα Δ. Μαρσέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...