Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 14 βουλευτές...εφιάλτης της κυβέρνησης!

Σε...εφιάλτη εξελίσσεται για την κυβέρνηση η άρνηση βουλευτών να συναινέσουν στα μέτρα περιστολής των δαπανών ενόψει της διασφάλισης της νέας δόσης από τους δανειστές μας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CRETALIVE έχει πλέον καταγραφεί η ανθρωπογεωγραφία των βουλευτών από τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν και...παρακολουθούνται- όχι βέβαια από ντέτεκτιβς, αλλά πολιτικά σε Κάθε τους κίνηση, σε Κάθε τους δήλωση!

Πρόκειται για 14 βουλευτές: Έξι από τη ΝΔ, τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ, τέσσερις από τη ΔΗΜΑΡ. Είναι αυτοί που έχουν δηλώσει είτε δημόσια, είτε σε ιδιωτικές συναντήσεις με άλλους βουλευτές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μέτρα για περαιτέρω μείωση συντάξεων, για τα ειδικά μισθολόγια, ανατροπή των εργασιακών και απολύσεις, μέτρα ‘που εξαθλιώνουν τη μέση ελληνική οικογένεια’!

Και στο μεν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι περίπου γνωστοί οι ‘ύποπτοι’ βουλευτές, (Μπόλαρης, Ντόλιος, Τζάκρη,Κεδίκογλου και Βουδούρης, Μιχελογιαννάκης κλπ) αλλά στη ΝΔ ψάχνουν ακόμη ποιοι είναι αυτοί που θα ακολουθήσουν τον Γκιουλέκα ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά των μέτρων. Στην ομάδα φαίνεται ότι συμμετέχουν δυο που επηρεάζονται...από το ειδικό μισθολόγιο, τρεις πρώην υπουργοί κι ένας προσφάτως ηττημένος...

«Μπορεί οι 14 να μην δημιουργούν αριθμητικό πρόβλημα στην κυβέρνηση , αλλά προκαλούν μείζον θέμα πολιτικό που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση!» τόνισε συμπολιτευόμενος βουλευτής που θεωρεί ότι στην πορεία το νούμερο...14 να αποδειχθεί μικρό! Αυτό το γνωρίζουν οι αρχηγοί και γι αυτό προειδοποίησαν την τρόικα ότι δεν θα δεχτούν...ακρότητες και κυρίως απολύσεις.

«Αν η Τρόικα επιμείνει σε απολύσεις αυτό θα είναι μπουρλότο κατά της κυβέρνησης» είπε χθες χαρακτηριστικά χθες ο Φώτης Κουβέλης δίδοντας τον τόνο της απόγνωσης που υπάρχει στην συγκυβέρνηση των τριών.

Εκείνο πάντως που φαίνεται ότι χρησιμοποιεί ως…όπλο η κυβέρνηση είναι ο αιφνιδιασμός. Πότε θα φέρει το πακέτο μέτρων; Θα είναι μαζί με τον προϋπολογισμό; Ο Σταϊκούρας σε κλειστή συνάντηση με βουλευτές είπε ότι θα ‘γίνει πριν τις 8 Οκτωβρίου’ εννοώντας προφανώς το Eurogroup`. Κυβερνητικές πήγες δεν απέκλειαν να γίνει αυτό ‘στις 25 του Σεπτεμβρίου μαζί με τον προϋπολογισμό’. Και προσέθεταν ότι ‘εάν μείνει εκκρεμότητα θα τα Βάλουν όλα σε ένα άρθρο’!

«Θα αναγκαστούν όλοι να ψηφίσουν, τι θα Κάνουν; Θα διαλυθεί και θα Πέσει η κυβέρνηση;| τόνισε κυβερνητικός παράγων.

Είναι κόκκινο

«Κόκκινη γραμμή» χαρακτήρισε τις απολύσεις ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Μιχελογιαννάκης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ εξέφρασε τη διαφωνία του με τα οριζόντια μέτρα.
«Έχουμε... μέτρα τα οποία δυστυχώς είναι οριζόντια, όπως έχω εξηγήσει πολλές φορές», είπε.
«Οι απολύσεις είναι κόκκινη γραμμή. Δεν θα ψηφιστούνε από την ΔΗΜΑΡ σε καμία περίπτωση. Αν μας πετάξουνε το κοκαλάκι, ότι ξέρετε δεν έρχεται απόλυση και δεν θα κάνουμε παραδείγματος χάρη το Α μέτρο αλλά δεχτείτε τα 2 χρόνια από τα 65 έως τα 67, ασφαλώς. Εμάς μπροσούρα μας είναι η προγραμματική συμφωνία» υπογράμμισε.
 cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...