Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Η απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια για το κατά πόσο θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2013 (σ.σ. ήδη ανακοίνωσαν υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου), είναι ένα από τα βασικά ρεπορτάζ μερίδας του κυπριακού Τύπου.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, έχει καταλήξει στις αποφάσεις του, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να τις δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο ίδιος θα επιλέξει τόσο προς το κόμμα του όσο και δημοσίως. Σχετικά αναφέρεται ότι έχει διαφοροποιηθεί η επιχειρηματολογία στενών συνεργατών του Προέδρου όπως και υψηλόβαθμων στελεχών στο κόμμα, που θέλουν «να ξεπεράσουν το επιχείρημα ότι ο Πρόεδρος κρατά ‘δέσμιο’ το ΑΚΕΛ».

Επίσης, από το ΑΚΕΛ φέρεται να προωθείται η έναρξη ενός διαλόγου κατά κύριο λόγο με το ΔΗΚΟ, ικανοποιώντας το αίτημα να μην είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Χριστόφιας. Η εφημερίδα «Αλήθεια» υποστηρίζει ότι τις τελευταίες βδομάδες μετά από «αρνητική» δημοσκόπηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας άλλαξε γνώμη και ενημέρωσε τη γραμματεία του ΑΚΕΛ ότι δεν επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος. Με αυτό το δεδομένο, γράφει η εφημερίδα, η υποψηφιότητα του γγ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού «έχει το προβάδισμα», καθώς θεωρείται «μετριοπαθής, που μπορεί να συγκρατήσει τις αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις εντός του κόμματος».

Εξάλλου, ο γγ του ΑΚΕΛ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή», δηλώνει: «το κόμμα έχει πολλές επιλογές. Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας συζητώντας και με τον Δημήτρη Χριστόφια». Επίσης, ο κ. Κυπριανού δηλώνει στην «Καθημερινή» της Κύπρου ότι «δεν θα αλλάξουμε πολιτική χάριν συνεργασίας».

Η ίδια εφημερίδα κάνει λόγο ότι το ΑΚΕΛ «αναζητεί υποψήφιο πρόεδρο». Η εφημερίδα «Πολίτης» γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας «Αποσύρεται θέτοντας όρο να στηριχθεί σθεναρά το έργο της πενταετίας του». Στο ΑΚΕΛ αναμένουν την τελική απάντηση του προέδρου Χριστόφια μέχρι το Πάσχα , ώστε μετά το κόμμα να αρχίσει επαφές με τα κόμματα του κεντρώου χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...