Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ - χαστούκι στα δύο μεγάλα κόμματα!

Ρευστό το πολιτικό σκηνικό ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. Διαβάστε τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της MRB. Κυβέρνηση συνεργασίας ζητούν οι πολίτες


Με το ζόρι το 33% ξεπερνά ο δικομματισμός σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, το ΚΚΕ με 7,9%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η ΔΗΜΑΡ με 7%, η Χρυσή Αυγή με 3,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και ΔΗΜΣΥΜ με 2,4%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ ενώ το 26,7% πιστεύει πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Το 65,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου ενώ το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν Λουκάς Παπαδήμος, Πάννος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης.

Τέλος, στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Ε. Βενιζέλο το 52,4% δηλώνει "κανένας" ενώ το 22,9% επιλέγει τον Πρόεδρο της ΝΔ και το 20,9% τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...