Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Συνελήφθη ο Ακης Τσοχατζόπουλος - ΑΛΛΕΣ 5 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Συνελήφθη στην οικία του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί νωρίτερα ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών για την εκτέλεση του εντάλματος.

ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ συλλήψεις θα γίνουν σε λίγο μια και εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα. Αφορούν πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση με το ξέπλυμα χρήματος για το οποίο κατηγορείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τη σύλληψη του πρώην υπουργού δήλωσαν:

"Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Αυτά έπρεπε να γίνουν  ταχύτερα"

«Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα», δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος κατά την άφιξή του στην εισαγγελία.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου. Η έρευνα ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε στη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς και φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ



naftemporiki.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...