Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η Ρεάλ αφαίρεσε τον σταυρό από το σήμα της... για να πάει στα Εμιράτα [βίντεο]

Για να πάει στα Εμιράτα έβγαλε τον σταυρό από το σήμα της. Είναι γεγονός. Η «βασίλισσα» της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης μετά την συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να κατασκευαστεί εκεί ένα νησί προς τιμήν της αφαίρεσε το σταυρό...για ευνόητους λόγους.

Οι πρώτες αντίδρασεις στην ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης για την έναρξη των εργασιών στην υπερσύγχρονο νησιωτικό θεματικό πάρκο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αναμένεται να στοιχίσει περίπου 760 εκατ. ευρώ επικεντρώθηκαν στο πως η Βασίλισσα ανοίγει νέες αγορές και φυσικά στα ανέκδοτα για τον... Πέπε. Από τη στιγμή όμως που μπήκαν τα θεμέλια κα ιτο έργο ξεκίνησε, η ισπανική αθλητική εφημερίδα «Marca», εντόπισε μια μικρή αλλά άκρως ενδιαφέρουσα αλλαγή!

Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσίευμα της εφημερίδας η Ρεάλ Μαδρίτης αφαίρεσε από το σήμα της έναν μικρό σταυρό που φιγουράρει στην κορυφή της κορώνας και όπως ανέφεραν άνθρωποι των μαδριλένων «η αλλαγή έγινε προκειμένου να μην υπάρξουν συγχίσεις και παρανοήσεις, καθώς το έργο γίνεται σε χώρα όπου είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο».

Ο σταυρός, όπως και η κορώνα και το όνομα «Ρεάλ» που σημαίνει «του βασιλιά», ενσωματώθηκαν στην ομάδα της Μαδρίτης το 1920 όταν και ο ισπανός μονάρχης Αλφόνσο ο 13ος έδωσε τον σχετικό βασιλικό τίτλο στον σύλλογο. Τότε άλλαξε και το όνομα από Madrid Club de Futbol σε Real Madrid.

Το βασιλικό σύμβολο αφαιρέθηκε το 1931 με την προσωρινή κατάργηση της μοναρχίας και την αυτοεξορία του βασιλιά Αλφόνσο και επανήλθε μια δεκαετία αργότερα με το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

Ο σταυρός αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο, ωστόσο φαίνεται ότι σύμφωνα με τη λογική των διοικούντων τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον σύλλογο, παρά μόνο με το στέμμα του βασιλιά Αλφόνσο, έτσι προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία εκατομμυρίων με τους σεΐχηδες των Εμιράτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...