Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Με 46 διαρροές από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πήραν τα λεφτά τα κόμματα

Με απόλυτα οριακή πλειοψηφία και συνολικά 46 διαρροές πέρασε από  ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία η τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Συνολικά ψήφισαν 214 βουλευτές. Υπερψήφισαν οι 155, καταψήφισαν 56 και 3 δήλωσαν «παρών».

Είχε προηγηθεί δριμύτατη αντιπαράθεση στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης να ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία -με την οποία αποδεσμεύονται τρεις δόσεις της χρηματικής επιχορήγησης των κομμάτων ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ- την οποία χαρακτήρισαν αντισυνταγματική. Επισήμαναν μάλιστα ότι δεν είναι δυνατόν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ορίζει ότι τα δικά της χρέη είναι ακατάσχετα.

Από τα κόμματα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΣ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων,της ΔΗΣΥ καταψήφισαν. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών»

Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Αννα Νταλάρα και Γιώργος Χαραλαμπόπουλος.

Ηχηρά ονόματα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των απόντων της ψηφοφορίας.

Από το ΠΑΣΟΚ οι Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Βάσω Παπανδρέου, Ελενα Παναρίτη, ο Θάνος Μωραϊτης, ο θεόδωρος Πάγκαλος, ο Βασίλης Τόγιας, ο Γιώργος Ντόλιος, ο Μανώλης Στρατάκης, η Χρύσα Αράπογλου, η Ευα Καϊλη, η Αντζελα Γκερέκου, ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο Ιωάννης Διαμαντίδης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μανώλης Οθωνας, ο Χρήστος Μαγκούφης, η Σούλα Μερεντίτη και ο Σήφης Βαλυράκης.

Από τη Νεα Δημοκρατία ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Δημήτρης Σταμάτης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Γιώργος Βλάχος, η Ελενα Ράπτη, ο Αλέκος Κοντός και η Ολγα Κεφαλογιάννη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...