Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Απατεώνες "δαγκώνουν" κόσμο πουλώντας ανύπαρκτες λίρες

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό επικίνδυνου κυκλώματος απατεώνων έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την αγωνία εύπορων συμπατριωτών μας για πιθανή χρεοκοπία της χώρας και τους πείθουν να ανταλλάξουν τις οικονομίες τους με χρυσές λίρες. Τους αρπάζουν χιλιάδες ευρώ και εξαφανίζονται, ενώ τα θύματα δεν βλέπουν τον χρυσό ούτε από μακριά.
   
H οικονομική κρίση έφερε πάλι στη μόδα την επένδυση σε χρυσό. Ολο και περισσότεροι συμπατριώτες μας επιλέγουν να ανταλλάξουν τα ευρώ τους με χρυσό, καθώς το ευγενές μέταλλο ήταν πάντα η πιο σίγουρη επένδυση. Αυτό εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι που βάζουν στο χέρι ανυποψίαστους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων που προσεγγίζουν ευκολόπιστους επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα πείθοντάς τους να αγοράσουν χρυσές λίρες προκειμένου να σώσουν τις οικονομίες τους σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας.

Οταν όμως φτάνει η στιγμή της συναλλαγής, οι λίρες είναι άφαντες και τα μετρητά των θυμάτων κάνουν φτερά! Η ομάδα λειτουργεί εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο χρησιμοποιώντας συνεργούς οι οποίοι παριστάνουν τους αστυνομικούς και μέχρι στιγμής φέρεται να έχει εξαπατήσει περισσότερα από 25 άτομα σε διάστημα μόνο ενός χρόνου, αποσπώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Το τελευταίο χτύπημα της συμμορίας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Πετρούπολης και είχε ως θύμα έναν εύπορο μεσήλικα, που διατηρεί κατάστημα με είδη δώρων σε νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Espresso» ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, στον οποίο απευθύνθηκε το θύμα για βοήθεια, τα μέλη του κυκλώματος κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι άγνωστοι επισκέφτηκαν τον καταστηματάρχη στο μαγαζί του υποστηρίζοντας πως ασχολούνται με το εμπόριο και πως ήθελαν να συνεργαστούν μαζί του.
Ο «Νίκος», ο οποίος έπεσε θύμα των επιτηδείων, μιλώντας στην «Espresso» ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εχασα τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής. Ειλικρινά την πάτησα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου άρπαξαν τα χρήματα μέσα από τα χέρια. Η πρώτη φορά που συναντήθηκα με τα μέλη του κυκλώματος ήταν όταν ήρθαν στο μαγαζί μου προσποιούμενοι τους εμπόρους. Αυτό συνέβη πριν από λίγους μήνες. Ηταν συνολικά τρία γεροδεμένα άτομα, που ήταν πολύ κομψά ντυμένοι και οδηγούσαν υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Παρουσιάστηκαν ως έμποροι που πουλούσαν είδη δώρων και μου πρότειναν να συνεργαστούμε. Στις εβδομάδες που ακολούθησαν συναντηθήκαμε αρκετές φορές και δεν μου έδωσαν ποτέ κανένα δικαίωμα να τους θεωρήσω απατεώνες».

Σύμφωνα με τον «Νίκο» όταν οι επιτήδειοι κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του, άρχισαν να του ανοίγουν συζητήσεις σχετικά με την ελληνική οικονομία και την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας. Οι ίδιοι του εκμυστηρεύτηκαν πως για να σωθούν είχαν μετατρέψει τα μετρητά τους σε χρυσές λίρες και πως μπορούσαν να τον βοηθήσουν να κάνει το ίδιο προκειμένου να μη χάσει τις αποταμιεύσεις του. Μάλιστα, του έδωσαν τρεις χρυσές λίρες, τις οποίες πωλούσαν προς 280 ευρώ τη μία, και του πρότειναν να τις ελέγξει ώστε να διαπιστώσει τη γνησιότητά τους. Οταν ο καταστηματάρχης πείστηκε για τη γνησιότητα των λιρών, αποφάσισε να μετατρέψει σε χρυσό τις οικονομίες του και έκλεισαν ραντεβού για να ολοκληρωθεί το deal.

«Το ραντεβού για τη συναλλαγή ορίστηκε σε μια σχετικά ερημική περιοχή στην Πετρούπολη. Πήγα εκεί μαζί με ένα ακόμη άτομο και είχα μαζί μου συνολικά 150.000 ευρώ. Την ώρα που ήμουν έξω από το υπερπολυτελές τζιπ τους, μου ζήτησαν να τους δώσω τα χρήματα για να τα μετρήσουν και να τα τσεκάρουν μήπως ήταν πλαστά. Μόλις τους έδωσα τα λεφτά εμφανίστηκαν πέντε-έξι άτομα και άρχισαν να φωνάζουν δυνατά "αστυνομία, ψηλά τα χέρια, μην κουνηθεί κανείς!" Πριν προλάβω καν να αντιδράσω, έβαλαν μπροστά το αμάξι και εξαφανίστηκαν, δήθεν για να αποφύγουν τη σύλληψη».

«ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ 25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ»
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Τσούκαλης που χειρίζεται την υπόθεση: «Ο καταστηματάρχης αιφνιδιάστηκε, ενώ οι άγνωστοι άρπαξαν τα χρήματα και τις λίρες και έγιναν καπνός. Φυσικά, οι τύποι που εμφανίστηκαν δεν ήταν αστυνομικοί, αλλά συνεργοί των απατεώνων. Οταν το θύμα κατάλαβε τι είχε συμβεί, ήταν πλέον αργά. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχουν εξαπατηθεί γύρω στους 25 επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα. Τα περισσότερα στημένα ραντεβού έχουν κλειστεί στην Πετρούπολη και στο Ιλιον. Ο πελάτης μου κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία, αλλά τα θύματα των επιτηδείων είναι περισσότερα από 25! Οι άγνωστοι χτυπούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και συνήθως αναζητούν ευκολόπιστα άτομα που διατηρούν σημαντικές αποταμιεύσεις».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...