Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Spammers Εκμεταλλεύονται τις Διακοπές και άλλα Σημαντικά Γεγονότα

Image representing Symantec as depicted in Cru...
Image via CrunchBase
Η Symantec έδωσε στην δημοσιότητα τα ευρήματα της έκθεσης Symantec Intelligence Report Ιανουάριος 2012, τα οποία καταδεικνύουν ότι οι spammers χρησιμοποιούν τις διακοπές και άλλα μεγάλα γεγονότα για να προβάλλουν με πιο δελεαστικό τρόπο τα mail που διαχέουν.

Ο τομέας Symantec Intelligence έχει καταγράψει περισσότερα από 10,000 domain names που έχουν καταχωρηθεί περιέχοντας redirect script σε PHP, το οποίο έχει αναφορές στην Νέα Χρονιά, στην ονομασία του αρχείου. Αυτά τα redirect scripts υπήρχαν σε Web sites και τα links που παρέπεμπαν σε αυτά τα scripts περιέχονταν σε spam emails, τα οποία είχαν παρεμποδιστεί από το Symantec.cloud.

Η έκθεση της Symantec αποκαλύπτει ότι οι spammers εκμεταλλεύονται την Πρωτοχρονιά, τις διακοπές και μεγάλα γεγονότα

Για να προκαλέσουν τους παραλήπτες να ανοίξουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι spammers χρησιμοποίησαν επιπρόσθετες τεχνικές κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνοντας παραμέτρους στο URL, που υπονοούσαν ότι το link παρέπεμπε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ειδικοί του Symantec Intelligence αναμένουν ότι οι spammers θα εκμεταλλευτούν και άλλα επερχόμενα γεγονότα, με ένα από τα βασικότερα εκείνο της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς και εκείνο του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου.

“Αναμένουμε να κάνουν την εμφάνιση τους πληθώρα spam and malware που θα εκμεταλλεύονται τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα αυτής της χρονιάς. Ήδη υπάρχουν αναφορές στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου,” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Hellas. “Σχετίζοντας τα μηνύματά τους με μεγάλους εορτασμούς ή γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, οι spammers και οι δημιουργοί malware μπορούν να προκαλέσουν ενδιαφέρον στους παραλήπτες (τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο) και να αυξήσουν την πιθανότητα οι παραλήπτες να επισκεφθούν spam Web sites ή να μολυνθούν” συμπλήρωσε ο κ. Βεντούρης.

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, τα επίπεδα του global spam μειώθηκαν, ενώ τον Ιανουάριο σταδιακά επέστρεψαν σε παρόμοια επίπεδα με του Νοεμβρίου 2011, τα οποία όμως ήταν χαμηλότερα από το μέσο όρο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...