Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοί καταψηφίζουν και ποιοί θα παραιτηθούν από το ΠΑΣΟΚ

Την κομματική πειθαρχία αμφισβητούν ολοένα και περισσότερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες ήδη ο Δημήτρης Βαρβαρίγος και η Πέμυ Ζούνη παραιτούνται από το κόμμα.
Ερωτηματικό για το εάν θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπού και Χάρης Κατσανίδης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, την νέα δανειακή σύμβαση θα την καταψηφίσουν από 8 έως 18 βουλευτές του κόμματος.
Ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε πως «όταν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας οι αποφάσεις πολύ σοβαρότερες. Διαφορετικά αποφασίζει κανείς όταν απειλείται και όταν δεν απειλείται. Δεν διεκδικώ πιο προοδευτική ή πατριωτική συνείδηση από συναδέλφους μου. Όσοι ψήφισαν αναρωτιούνται δικαίως το πρώτο μνημόνιο τι διαφοροποιείται ώστε περισυλλογή για το δεύτερο; Στο δεύτερο τίποτα από τα 130 δις δεν δίνεται για εσωτερικές μας ανάγκες. Όλα για πιστωτές. Η Τρόικα λέει ύφεση 4-5%.Θα είναι τουλάχιστον 3-4 μονάδες πάνω. Καθένας με συνείδηση του θα πάρει αποφάσεις του αύριο».
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Καστανίδης είπε «Δεν έχω καμιά αμφιβολία όμως ότι αν σου έλεγα ότι κατέστρεψες τη χώρα και ούτε σε αποικία δεν πρέπει να είσαι υποψήφιος δεν θα με διέγραφες. Αν σου έλεγα φύγε από την πρωθυπουργία για να σου δώσω ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα με διέγραφες. Όταν μετά από συνέντευξη του στη ΝΕΤ ο Λοβέρδος είχε τεθεί θέμα διαγραφής του σας πήρα τηλ είπα δεν δέχομαι διαγραφή Λοβέρδου. Αύριο πρόεδρε θα είσαι μόνος με το λαό, με το Θεό και τη συνείδηση σου».
Ο Δημήτρης Κουσελάς, δήλωσε πως θα ψηφίσει κατά συνείδηση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύριο κατά την ψηφοφορία, να διαφοροποιηθεί σε κάποια σημεία. Από την πλευρά της, η Λούκα Κατσέλη υποστήριξε πως δεν ωφελεί να ψηφιστούν μέτρα τα οποία στερούνται κάθε οικονομικής και επιστημονικής βάσης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η ψήφιση είναι ανεύθυνη στάση. Οι επιπτώσεις της ύφεσης αν ενταθούν μπορεί να μας οδηγήσουν σε 6 μήνες σε ασύντακτη χρεοκοπία.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους πως προτείνουν στην Ελλάδα μία εθελοντική αυτοκτονία, δηλαδή μία μεγάλη ύφεση, ή χρεοκοπία. Υποστήριξε επίσης πως «πρέπει πάση θυσία να αντέξουμε για να μείνουμε στο και να επαναθέσουμε συνολικά το ελληνικό ζήτημα στο μεγάλο ευρωπαϊκό τραπέζι».
Υπερ της ενιαίας κομματικής γραμμής, τάχθηκε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, λέγοντας πως «πρέπει να είμαστε παρόντες και όχι λιποτάκτες», ενώ ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν ξεκαθάρισε την θέση του, λέγοντας πως υπάρχουν φόβοι για κοινωνική αναταραχή που θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που εχθές παραιτήθηκε από τα κυβερνητικά της καθήκοντα είπε πως «το ζήτημα είναι αν είναι εφαρμόσιμη η νέα συμφωνία. Υπάρχουν νομικά ζητήματα. Ο καθένας έχει τη διαδρομή του, γνωριζόμαστε μεταξύ μας ποτέ δεν κρύφτηκα και πάντα αναλάμβανα τις ευθύνες μου».
Τέλος ο Χρήστος Μαγκούφης δήλωσε πως «είναι δειλία να κρύβεσαι πίσω από την κομματική πειθαρχεία προκειμένου να γλυτώσεις το τομάρι σου». «Η συνείδηση μου ταυτίζεται με ιστορία μου και αγώνες μου. Πρώτα η πατρίδα, μετά παράταξη και μετά πρόσωπα», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Εμείς εδώ κουβεντιάσαμε; Εγώ μόλις το πήρα το Μνημόνιο 2. Το διαβάσατε; Ξέρετε τι λέεις Στα τυφλά θα πάμε να ψηφίσουμε; Μπορεί να μας εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα πάμε χρεοκοπία; Να υυπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου ότι μ' αυτό δεν πάμε χρεοκοπία. Δεν αντέχω άλλο παιχνιδάκια Μέρκελ Ρέσλερ και Ρεν.
Αν καταργηθεί ΟΕΚ και Εργατική Εστία ζητώ να παραιτηθεί κυβέρνηση Παπαδήμου εδώ και τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...