Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Χωρις παρατράγουδα οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ οργάνωσαν χωριστές πορείες, για άλλη μια φορά.

Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως.

Οι εκπρόσωποί του απηύθυναν κάλεσμα στους συγκεντρωμένους να «ξεσηκωθούν και να μετατρέψουν κάθε τόπο δουλειάς σε κάστρο του αγώνα» και να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ. Επίσης, κάλεσαν τον λαό να απαιτήσει «να μην ψηφιστεί καμία δανειακή σύμβαση, κανένα μνημόνιο και να μην περάσει κανένα μέτρο».

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρότερη από του ΠΑΜΕ αλλά εξίσου μαχητική. Πέρασε από τη Βουλή και κατέληξε στα προπύλαια του Πανεπιστημίου.


Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα, όσο και το ΠΑΜΕ , κομματική παράταξη του ΚΚΕ προσπάθησαν να προηγηθούν της αυριανής συγκέντρωσης που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ...

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χωρίς παρατράγουδα και με την γνωστή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Από τη μία το ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκε στο Αγ. Βενιζέλου και ακολούθησε την πορεία Αγ. Σοφίας – Τσιμισκή – Βενιζέλου – Εγνατία. Περίπου 600-700 άτομα η συμμετοχή., σύμφωνα με το spnews.gr.

Από την άλλη οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα όπου λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε η πορεία. Το δρομολόγιο είχε κατεύθυνση Αγ. Σοφίας – Μητροπόλεως – Νικολάου Γερμανού – Αγγελάκη- Καμάρα.

Οι διαδηλωτές μάλιστα έκαναν παρέμβαση στους δύο δημόσιους ραδιοφωνικούς σταθμούς, το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 500 άτομα.

Ραντεβού δόθηκε για αύριο στις 10 το πρωί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...