Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

217 καλάθια αγάπης από το Δημήτρη Διαμαντίδη και το Θοδωρή Παπαλουκά

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης σκόραραν και συγκέντρωσαν συνολικά 21.700 ευρώ για το Παιδονευρολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Καστοριάς στο πλαίσιο της κοινωνικής εκστρατείας της WIND Ελλάς «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ».

Κατά το δεύτερο μισό της σεζόν 2010-11 οι δύο Έλληνες μπασκετμπολίστες σημείωσαν 217 καλάθια με τη WIND Ελλάς να πριμοδοτεί με 100 € κάθε ελεύθερη βολή, δίποντο ή τρίποντο. Ο Δημήτρης πέτυχε 157 καλάθια συγκεντρώνοντας 15.700 ευρώ και ο Θοδωρής 60, μαζεύοντας 6.000 ευρώ.

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη χρονιά όπου οι δύο κορυφαίοι Έλληνες καλαθοσφαιριστές πρωταγωνίστησαν στην εκστρατεία «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ» σκοράροντας και στηρίζοντας δύο κοινωνικούς φορείς. Την πρώτη χρονιά που οι δύο παίκτες συμμετείχαν στην εκστρατεία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ ενίσχυσαν οικονομικά τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά και τα παιδιά του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καστοριάς. Την περίοδο 2009-10 οι διεθνείς άσοι σκόραραν για τα παιδιά του Δήμου Αχαρνών και την κατασκευή ενός υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ στην περιοχή τους.

Για τη χρονιά που πέρασε, ο Θοδωρής Παπαλουκάς επέλεξε τα χρήματα από τα καλάθια του με τον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν, να δοθούν στο Παιδονευρολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για την αναμόρφωση δύο ειδικών θαλάμων ώστε να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας και φροντίδας των μικρών ασθενών. O Δημήτρης Διαμαντίδης επέλεξε να στηρίξει τις ανάγκες ανάπλασης των χώρων του Κέντρου Ημέρας της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς.

Τα χρήματα παρέδωσαν εκπρόσωποι της WIND, o Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Κωνσταντίνος Παπαλουκάς (εκ μέρους του Θοδωρή) στους εκπροσώπους των δύο φορέων. Από την πλευρά τους ο κ. Γεώργιος Πάνος, Πρόεδρος ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς και η Συντονίστρια-Διευθύντρια του Νευρολογικού Τμήματος Γ.Ν.Π.Π, Δρ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου ευχαρίστησαν θερμά τη WIND και τους δύο παίκτες που με την κοινωνική εκστρατεία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ στήριξαν το έργο τους και δεσμευτήκαν ότι θα αξιοποιήσουν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Από την πλευρά της WIND, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, κ. Γιώργος Τσαπρούνης ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά ολοκληρώνουμε και επίσημα για 3η χρονιά την εκστρατεία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ. Θα ήθελα να συγχαρώ το Δημήτρη και το Θοδωρή που όλα αυτά τα χρόνια αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και με τις επιδόσεις τους έχουμε συνεισφέρει 200.000€ σε φορείς και ιδρύματα για τα παιδιά. Σήμερα η WIND προσφέρει 21.700€ στο Παιδονευρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς ελπίζοντας ότι θα συμβάλουμε και εμείς στο σημαντικό έργο που επιτελούν. Ιδίως σε μια περίοδο που οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες βάλλονται ακόμα περισσότερο, είναι σημαντικό να στηρίζουμε και να προωθούμε όλοι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης».

Από το Τελ Αβίβ, όπου την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στην Μακάμπι, ο διεθνής πλέι μέικερ Θοδωρής Παπαλουκάς, είπε σχετικά: «Σε μία περίοδο όπου η χώρα μας περνά μία πρωτοφανή κρίση αποτελεί ιερή υποχρέωση να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι στη συνεργασία με τη WIND φροντίσαμε να της δώσουμε κοινωνικό χαρακτήρα, μέσω της καμπάνιας “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ”. Είχα επιλέξει τα χρήματα που θα μαζευτούν από τους πόντους που σκόραρα την περασμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό, να διατεθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Ψυχικών Διαταραχών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι παρών για την παράδοση της επιταγής στους ανθρώπους του νοσοκομείου, αλλά δεν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου με την Μακάμπι. Ωστόσο επιθυμώ για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τη WIND για την πρωτοβουλία της, η οποία δείχνει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Ελπίζω, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, η WIND να συνεχίσει το φιλανθρωπικό της έργο και να συνεισφέρει σε φορείς και ιδρύματα.»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης, ανέφερε για την πρωτοβουλία να στηρίξει άλλον ένα φορέα της ιδιαίτερης πατρίδας του: «Χαίρομαι κάθε φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω εκείνους που έχουν ανάγκη. Τα τελευταία χρόνια, με αρωγό τη WIND και όχημα την εκστρατεία “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ” προσπαθήσαμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές όσων παιδιών δοκιμάζονται. Σε αντίθεση μ’ έναν αγώνα μπάσκετ που διαρκεί 40 λεπτά, η προσπάθεια για βοήθεια στα παιδιά που μας χρειάζονται, είναι διαρκής και αδιάκοπη. Ελπίζω στο άμεσο μέλλον να μας ξαναδοθεί η ευκαιρία να τείνουμε χείρα βοηθείας και παράλληλα η ευαισθησία που δείχνει η WIND να βρει μιμητές. Ειδικά αυτό το πολύ δύσκολο διάστημα που περνάει η Ελλάδα, είναι αναγκαία η κοινωνική εργασία και προσφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...