Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Έκθεση Νίκου Φλώρου για τη Grace Kelly στην Washington

 
Xρειάστηκε 4.000 κουτάκια Coca Cola και τρία χρόνια εργασίας!
 
Προσκεκλημένος από το Πριγκιπάτο του Μονακό, ο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος, για να τιμήσει τη Πριγκίπισσα του Μονακό Grace Kelly, δημιούργησε και εξέθεσε σε μία μοναδική παρουσίαση ένα εντυπωσιακό γλυπτό νυφικό, εμπνευσμένο από το αυθεντικό νυφικό που φορούσε στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Rainier.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Νίκος Φλώρος είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης σε όλο τον κόσμο, στον οποίο ανατέθηκε για την 30η επέτειο από το θάνατό της Πριγκίπισσας Grace, να δημιουργήσει γλυπτό στην εξαιρετική αυτή ατομική έκθεση.

Το γλυπτό, διαστάσεων 1,87μ χ 1,5 μ και με την ουρά του να φτάνει τα 5 μέτρα, παρουσιάστηκε μαζί με άλλα έργα του καλλιτέχνη σε ειδικά αφιερωμένη αίθουσα του Μουσείου.

Για τη δημιουργία αυτής της εξαίσιας τουαλέτας χρειάστηκε ο γλύπτης 4.000 κουτάκια Coca Cola και τρία χρόνια εργασίας. Στο ιδιαίτερο αυτό γλυπτό, ο Νίκος Φλώρος εμπνευσμένος από την περίφημη λεπτή δαντέλλα του αυθεντικού νυφικού, χρησιμοποίησε μία ιδιαίτερα λεπτή και περίπλοκη ύφανση του υλικού.

Χάρις στην ειδική επεξεργασία του το νυφικό αναδεικνύει τη δαντέλα στο μπούστο και στην ουρά, με όλες τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες όπως το δέσιμο της ζώνης. Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στην Αμερική (Washington D.C.) έως τις 26 Φεβρουαρίου 2012 και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μεταφερθεί στο Μονακό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...