Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το χρονικό της πολιτικής κατάρρευσης

Το χρονικό της πολιτικής κατάρρευσης καταγράφει το presscopy:

21:40 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού ότι το Σάββατο θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης και θα ψηφιστεί την Κυριακή. Γνωστοποίησε ότι θα περιλαμβάνει τρία άρθρα το PSI την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση προς τον υπουργό οικονομικών και τον πρωθυπουργό να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
20:50 Νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές «για ένα άλλο πρόγραμμα ακόμα και τώρα στο παρά πέντε» τόνισε η Λ. Κατσέλη.
20:35 Την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο και το PSI.
20:15 Αιχμές άφησε ο πρωθυπουργός εναντίων του Γ.Καρατζαφέρη «Στις 11 Νοεμβρίου του 2011 μέσα σε δραματικό κλίμα κλήθηκε η κυβέρνηση αυτή για να πετύχει έναν ιστορικά εθνικό σκοπό. Στην πορεία αυτή όλοι γνωρίζαμε ή οφείλαμε να γνωρίζουμε ότι θα είχαμε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Δύσκολο πολιτικά, δύσκολο οικονομικά, δύσκολο κοινωνικά» είπε ο κ.Παπαδήμος.
20:00 Επικαλούμενο δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν σκοπεύει να προχωρήσει σήμερα στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
19:50 Λ. Παπαδήμος: Ωρα ιστορικής ευθύνης
«Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη. Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το Υπουργικό Συμβούλιο», σημείωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε» και ότι κάθε άλλη εξέλιξη από την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος θα είναι «καταστροφική».
Τέλος, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στα κυβερνητικά στελέχη που έχουν αμφιβολίες λέγοντας πως «όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση».



19:40 Δέκα πρώην Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ λένε όχι στα μέτρα και «βλέπουν» Κουβέλη.
19:30 Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
19:25 ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει κάτω από την λαϊκή κατακραυγή»
19:21 Σε μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα θα δοθεί τελικά στη δημοσιότητα η ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.
19:20 «Μπρος στη λαϊκή αγανάκτηση και αντίδραση, τα κόμματα της συγκυβέρνησης παραπαίουν και φανερώνεται η αδυναμία τους να διαπράξουν το νέο μεγάλο αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν συναποφασίσει υπηρετώντας την πλουτοκρατία και την ευρωλυκοσυμμαχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τις παραιτήσεις υπουργών.
19:15 Την θέση του Π. Στασινού ως βουλευτή Άρτας θα πάρει τελικά ο δεύτερος επιλαχών της εκλογικής περιφέρειας κ. Χ. Γκόγκας
19:05 Δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο και τον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του κόμματος Μ. Καρχιμάκης αναφέρει 10 σημεία με τα οποία διαφωνεί και παρακαλεί το κόμμα του «την ύστατη στιγμή, να σταθεί όρθιο στις αρχές, στην ιδεολογία του και στο στόχο του, που πιστεύω να είναι η αξιοπρεπής Ελλάδα και η δίκαιη κοινωνία».
19:00 Έφτασε στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος.
18:50 Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα.
«Η ηθική και πολιτική μου ακεραιότητα δεν μου επιτρέπουν να ψηφίσω το νέο μνημόνιο, προϊόν της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος. Οι δημοκρατικές πεποιθήσεις μου, δεν μου επιτρέπουν να λειτουργώ παρά τη βούληση των συμπολιτών μου και την λαϊκή εντολή που έχω λάβει», τονίζει ο βουλευτής Ξάνθης.
18:40 Τον προβληματισμό του αναφορικά με τα νέα μέτρα εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. «Πραγματικά προβληματίζομαι για ποιο λόγο αναγκαστήκαμε να πάμε σε μια τέτοια λύση, όταν εμείς, ως ΝΔ, τις προηγούμενες μέρες, τα προηγούμενα δυο χρόνια, προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κ. Παπανδρέου ότι αυτά τα μέτρα που παίρνει είναι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης» ανέφερε.
18:30 Σε λίγη ώρα live η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
18:20 Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γ. Γεωργίου.
18:15 Επίθεση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης. «Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή όμως, που διακινδυνεύεται το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού, ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει την φυγή για να μην αναλάβει, έμπρακτα, την εθνική ευθύνη που του αναλογεί. Το αδιέξοδό του είναι προφανές. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μεγαλόσχημες λέξεις» ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης.
18:10 Την παραίτηση της υπέβαλλε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
18:10 Την παραίτηση της υπέβαλλε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δηλώνει «απογοητευμένη από τη διγλωσσία και την ιδεοληψία που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη κρίση και στις επιλογές που επιχειρεί να επιβάλλει στον ελληνικό λαό» και συνεχίζει «Δυστυχώς, η Τρόικα και οι θεσμοί που εκπροσωπεί δεν λαμβάνουν υπόψη τα διδάγματα από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου», και προσθέτει πως «επιχειρούν να επιβάλλουν μέτρα που τελικά θα αυξήσουν δραματικά την ύφεση και θα ωθήσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία σε απόγνωση».
17:40 Αναβάλλεται για αύριο η συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας
17:30 Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης
17:20 Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα εξέφρασε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης. Ωστόσο ανέφερε ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το κούρεμα του χρέους.
17:10 Το πρωί παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την Άρτα, Π. Στασινός κάτι που άνοιγε το δρόμο για το κοινοβούλιο στον επιλαχόντα βουλευτή της εκλογικής του περιφέρειας, Ιωάννη Παπαλέξη, δήμαρχο Άρτας.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να πάει στη θέση του Π. Στασινού και με επιστολή του προς τον Φ. Πετσάλνικο υποβάλλει την παραίτησή του, από την ιδιότητα του αναπληρωματικού βουλευτή.
 16:30 Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης υπέβαλε ο Αστέριος Ροντούλης μετά την απόφασή του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφίσει ο ΛΑΟΣ τη δανειακή σύμβαση.
16:10 Την απόφαση του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ανακοίνωσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Διαβάστε περισσότερα εδώ
15:00 Την απόφασή της να καταψηφίσει το μνημόνιο ανακοίνωσε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
14:30 Επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θέτοντας στην διάθεσή του κ. Παπαδήμου τις παραιτήσεις των υπουργών του κόμματός του. Πρόκειται για τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Γιώργο Γεωργίου και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.
14:23 Καρατζαφέρης: «Δεν θα ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση»





Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...