Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Νέα 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αύριο και το Σάββατο

Την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας αύριο και το Σάββατο αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου τα οποία συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Για σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε μεγάλες πόλεις.

Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκεντρώσεις κατά του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια και την ίδια ώρα στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες» δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν. Υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο. Καταδίκασαν τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας, στη μόνιμη φτώχεια.  Πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Είναι όλοι τους υπόλογοι στην Ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό».

Στο μεταξύ σε κατάληψη του υπουργείου Εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας.
Συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της χώρας οργανώνει το ΠΑΜΕ.
Ειδικότερα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα (17:30, Πεδίον του Άρεως), Πειραιά (18:30, πλατεία Κοραή), Θεσσαλονίκη (18:00, Άγαλμα Βενιζέλου), Πάτρα (18:00, πλατεία Γεωργίου), Ηράκλειο (19:00, πλατεία Ελευθερίας) και αλλού.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέβη στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), καθώς η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στον ILO, καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητώντας την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στο γενικό διευθυντή του ILO η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...