Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Έκανε πίσω ο Σαμαράς με την απειλή παραίτησης του Παπαδήμου

EPP Summit June 2010
(Photo credit: European People's Party - EPP)
Ένα ακόμα βήμα οπισθοχώρησης έκανε -κυριολεκτικά στο παραπέντε- ο Αντώνης Σαμαράς καθώς έπιασε τόπο η ομοβροντία απειλών από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Συγκεκριμένα, μετά από το τελεσίγραφο παραίτησης του Λουκά Παπαδήμου για να βρεθεί συμβιβαστική λύση μέχρι τις 7 το απόγευμα, ώστε να πάει η Ελλάδα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην συνεδρίαση του Eurogroup με ολοκληρωμένη πρόταση, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε πίσω και φαίνεται πως δέχτηκε να συμβιβαστεί στο θέμα των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να μην διακινδυνεύσει η Ελλάδα να μπει στην σφαίρα της χρεοκοπίας, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε μια συμβιβαστική λύση για τα 300 εκ. ευρώ που έλειπαν από τη χτεσινή συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, λόγω της άρνησής του για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά τα 300 εκ. ευρώ που λείπουν θα προέλθουν από νέες μεγαλύτερες περικοπές στον τομέα της Άμυνας, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι χρήματα από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις για τις οποίες -όπως φαίνεται- βρέθηκε τελικά μια φόρμουλα για να τις αποδεχτεί ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ρόλο στην υπαναχώρηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως έπαιξαν και τα μηνύματα από τη Γερμανία, από όπου διαρρεόταν ότι δεν θα υπάρξει απόφαση στο σημερινό Eurogroup.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...