Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ραντεβού την Κυριακή στις 17:00 έξω από τη Βουλή

Nέο ραντεβού έδωσαν τα συνδικάτα για την Κυριακή στις 17:00 έξω από τη Βουλή, μετά τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν το Σάββατο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των 48ωρων απεργιακών τους κινητοποιήσεων κατά του νέου μνημονίου.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Οι συρμοί δεν θα κάνουν στάση εκεί, αλλά θα σταματούν στον επόμενο σταθμό, Πανεπιστήμιο.

Μικρής έκτασης επεισόδια πραγματοποιήθηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν 100 περίπου διαδηλωτές που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και είχαν διακόψει την κυκλοφορία.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές προς το κέντρο της πλατείας με τις ασπίδες και κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.

«Οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη συμμετοχή τους και στη σημερινή απεργία αλλά και στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων στην Αθήνα και στην περιφέρεια συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στα αντιδημοκρατικά και εξοντωτικά μέτρα του νέου Μνημονίου που εκβιαστικά επιβάλλουν οι δανειστές της Τρόικα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας για να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις των συνδικάτων

Κάλεσμα της ΔΗΜΑΡ για μαζική και ειρηνική συμμετοχή στις αυριανές διαδηλώσεις

Η ΔΗΜΑΡ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Στην πιο κρίση καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, η παρέμβαση των κοινωνικών δυνάμεων με μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις είναι απολύτως αναγκαία. Πρέπει να ακουστεί η φωνή του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, των συνταξιούχων, που βλέπουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών να συνθλίβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...